Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine yönelik yen bir operasyona hazırlanmasına, Moskova'dan yeni bir yorum daha geldi.

"ANKARA'NIN ENDİŞELERİNİ ANLIYORUZ AMA!"

Olası harekata ilişkin açıklama yapan Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, "Ankara'nın Suriye'de zaten sıkıntılı olan durumun tehlikeli bir şekilde kötüleşmesine yol açabilecek eylemlerden kaçınacağını umuyoruz. Aynı zamanda, Suriye'nin sınır bölgelerinden kaynaklanan Türkiye'nin ulusal güvenliğe yönelik tehditlerle bağlantılı olarak Ankara'nın endişelerini anlıyoruz" ifadelerini kullandı.

"ESED'İN RIZASI ALINMALI" MESAJI

Zaharova, "Suriye Arap Cumhuriyeti'nin meşru hükümetinin rızası olmadan atılacak böylesi bir adım, Suriye'nin egemenliğinin ve toprak bütünlüğünün doğrudan ihlali anlamına gelir ve bu ülkede gerilimi daha da tırmandırır" dedi.

LAVROV: TÜRKİYE BÖLGEDE YAŞANANLARA KAYITSIZ KALAMAZ

Geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise; Türkiye'nin Suriye'de olup bitenlere kayıtsız kalamayacağını belirterek, "Bu sorunların Suriye'nin bağımsızlık ve toprak bütünlüğüne saygı çerçevesinde çözülmesini istiyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

İLK HEDEF TEL RIFAT VE MÜNBİÇ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; dün AK Parti Grup Toplantısı'nda yaptığı açıklamada operasyon mesajını yineleyerek, hedefin Tel Rıfat ve Münbiç olduğunu söylemişti.

Yorumlar 5 Yorum Var
  • Tip 04.06.2022 16:26
    Orda esed yok zaten, pkk var. gözumu kör bu karinin yoksa bizimi aptal görüyor
  • emre19 04.06.2022 14:18
    Geçeceğim Rusyayi geçeceğim Amerkayi,onlar zaten olsun istemezler. Öncekini istediklerimi, hazırlık bittiğinde kurumlarının üzerine oturup hareketi izlerler. Onlardan korkan onlar gibi olsun.
  • Abdullah Kuloğlu 03.06.2022 21:34
    Esed efendi ile neyi görüşecem. Hayır derse baz mı geçecem. Sen esed'den izin alarak mı oraya girdin.
  • hıghlander 03.06.2022 17:58
    Zaharova!... Suriye'nin toprak bütünlüğünde falan gözümüz yok:hatta zalim Esed geberip,yerine raferandumla gelen halk,Türkiye ile bütünleşmek istediğini ilan etse,yine de olmaz.Büyük bütünü bölmek,küçük bütünü bölmekten daha kolaydır sizler için.Oyunu görmedik mi zannediyorsunuz yıllardır.Netice de,kimsenin toprağında gözümüz yok.Misak-ı milli,bir ruh olayıdır, coğrafya değil.Bu ''Ukrayna sendromu''sizi fena çarpmış.
  • Mahmut ak 03.06.2022 13:50
    Suriye nin egemenliği ve toprak bütünlüğü mü yuh artık masallah yol geçen hanı gibi o bölge.