Suriye'de terör örgütü YPG/PKK tarafından zorla göç ettirilen Tel Rıfatlılar, sığındıkları Azez ilçesinde YPG/PKK’yı protesto ederek topraklarının terörden arındırılmasını istedi.

Türkiye sınırındaki Azez ilçe merkezi ve çevresinde yaşayan Tel Rıfatlılar, Azez’in Siccu kavşağında toplandı.

Yerinden edilen Tel Rıfatlılar, evlerini işgal eden terör örgütü YPG/PKK'yı protesto ederek, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Suriye Milli Ordusu’ndan operasyonu başlatmasını istedi.

Gösteriye katılan Tel Rıfatlılar "YPG ve Esed rejiminin zulümlerinin bitmesini istiyoruz", "Topraklarımıza geri dönmek istiyoruz", "TSK ve Suriye Milli Ordusu'nu topraklarımızın kurtarılmasında destekliyoruz", "Topraklarımızın terörden arındırılmasını istiyoruz” yazılı dövizler taşıdı.

YPG/PKK'lı teröristler, Rusya'nın hava desteğiyle Şubat 2016'da Tel Rıfat'ı ele geçirmişti.

Terör örgütü, Tel Rıfat'ta yaklaşık 250 bin sivili yerinden etmiş, söz konusu nüfus Türkiye sınırına yakın bölgelere sığınmıştı.

YPG/PKK, buradan Fırat Kalkanı Harekatı (FKH) ve Zeytin Dalı Harekatı (ZDH) bölgesindeki yerleşim yerleri ile emniyeti sağlayan Türk güvenlik güçlerine ve muhalif savaşçıların mevzilerine saldırıyor.

Yorumlar 18 Yorum Var
  • Vatann 04.06.2022 11:52
    Türk ordusu harekete geçince sizde pkkypg vurun acımayın itlere
  • Bozkurt 04.06.2022 11:19
    Kolay kardeş neden duruyorsunuz ki Suriye Milli Ordusuna katılın 50 iken 100 olun bos bos döviz taşımayla olmuyor bu is savaşacak olduktan sonra orduda var silahta
  • Aydemir. 04.06.2022 10:23
    Önce teslim olun sonra Türkiyeden yaredim isteyin. niye direnmediniz.
  • Gazi 04.06.2022 09:48
    Bakıyorum yorum yapanlar tarihlerini çok çabuk unutmuş. Osmanlıyı Osmanlı yapan şey mazluma el uzatmsı yardım isteyene yardım etmesi zulme sessiz kalmaması idi. TSK bu operasyonlarla sadece Suriyeli mazlumlara yardım etmiyor sınırının 30 km içine kadar temizleyip ordn olası bi saldırıyı engellemek teröristi ininde yok etmek istiyor. Zaten tüm orda olanlar bizi yıkmak için bu yüzden bu savaş onların değil bizim savaşımız. Bugün girip inlerini yıkmazsak yarın onlar gelir evini ocağını yıkar. Sonra sığınacak başka bir türkiyede bulamazsınız. Akıllı olun...
  • mehmet efe 04.06.2022 09:41
    yok gelmeyiz Türk bayrağı yok ellerinde
Daha fazla yorum görüntüle