Terör örgütü PKK/YPG'nin sözde liderlerinden Mazlum Kobani kod adlı Ferhat Abdi Şahin Türkiye'nin gerçekleştireceği sınır operasyonun korkusu sordu.

Suriye topraklarında gayrimeşru varlıklarını sürdüren ve her fırsatta DEAŞ ile savaşıyoruz bahanesine sığınan Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) sözde Genel Komutanı "Mazlum Kobani" Türkiye'nin kendilerine yönelik düzenleyeceği operasyon hakkında küstah açıklamada bulundu.

''TÜRKİYE'NİN KAZANACAĞINA İNANMIYORUM''

Terörist Ferhat Abdi Şahin yaptığı açıklamada, “Erdoğan’ın tehditlerini ciddiye alıyoruz. Sadece şu an değil, önceki seferlerde de ciddiye almıştık. Tehditlerinde gayet ciddiler. Eğer tarafları ikna ederlerse ve saldırıların alt yapısını bulurlarsa saldırırlar. DSG olarak uzun bir süredir bu savaş için hazırlıklarımızı yapıyoruz. Resulayn ve Tel Abyad'da yaşananlardan sonra biz direnişe hazırlanıyoruz, öncekinden daha güçlüyüz. Halk bizimle birlikte direnecek. Sert, zor bir savaş olacak. Türkiye’nin kazanacağına inanmıyorum.” dedi.

''ABD'DEN DESTEK ALIYORUZ''

Teröristbaşı Şahin, ''Türkiye ile savaşmak için hazırız. Öncekinden daha güçlüyüz. ABD ve başka ülkelerden silah yardımı alıyoruz. Bu konuda Amerika ile görüşmelerimiz var. Onlar da harekata karşı. Rusya ile de diyaloğumuz var.'' ifadelerinde bulundu.

HEDEF TEL RIFAT VE MÜNBİÇ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; dün AK Parti Grup Toplantısı'nda yaptığı açıklamada operasyon mesajını yineleyerek, hedefin Tel Rıfat ve Münbiç olduğunu söylemişti.

Yorumlar 1 Yorum Var
  • Neco 30.06.2022 22:37
    Bu dil abd dili, bu ifadeler pisliğe hazır verilmiş, abd ve Rusya ya karşı savaşıyoruz, Allah yar ve yardımcımız olsun