Ukrayna'nın başkenti Kiev'in Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko, şehrin Dniprovsko ve Darnitsky semtlerine Rus güçlerince füze saldırıların düzenlendiğini bildirdi.

Kliçko, Telegram hesabından yaptığı paylaşımda, Dniprovsko ve Darnitsky semtlerinde bulunan altyapıların Rus güçlerce bombalandığını belirtti.

Kiev Belediye Başkanı, "Altyapı tesislerine yönelik füze saldırıları nedeniyle henüz can kaybı yok. Yaralı bir kişi hastaneye kaldırıldı." ifadesini kullandı.

Saldırı düzenlenen noktaların girişleri Ukrayna güvenlik güçlerince kapatıldı.

PUTİN: DAHA SERT VURURUZ

Putin'den Batı'ya uyarı: Ukrayna'ya daha fazla füze verilirse Rusya daha sert vuracak!
ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna'ya gelişmiş füze sistemleri göndermeye karar verdiğini açıklamasının ardından, Rusya Devlet Başkanı Putin, "Ukrayna'ya daha fazla uzun menzilli füze tedarik edilirse daha sert vururuz." demişti.

ABD'DEN UKRAYNA'YA FÜZE GÖNDERME KARARI

ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna'ya Rusya ile savaşında kullanılmak üzere gelişmiş füze sistemleri göndermeye karar verdiğini açıklamıştı.

Biden, ABD'nin Ukrayna'ya verdiği silahlar ile bu ülkenin elini müzakere masasında güçlendirmeyi amaçladığına dikkati çekerek, "Bu nedenle de Ukrayna'ya cephedeki hedefleri daha doğru bir şekilde vurmalarını sağlayacak gelişmiş füze sistemleri ve mühimmat vermeye karar verdim." demişti.

Rusya'ya yönelik yaptırımların artırılması konusunda da diğer ülkeler ile birlikte çalışmayı sürdüreceklerini vurgulayan Biden, ABD'nin Ukrayna'ya Javelin tanksavar füzeler, Stinger uçaksavar füzeler, radar sistemleri, İHA'lar ve Mi-17 helikopterler gibi gelişmiş silahları göndermeye devam edeceğini kaydetmişti.

Yorumlar 5 Yorum Var
  • HEREDOT CEVDET 05.06.2022 21:14
    Sende Moskova'yı vur, adam Ankara'yı vursa döner bıçağı ile dalarız ölümüne....
  • Hakan 05.06.2022 19:32
    Elinize sağlık Putin emmi. Hepsini vur. Avrupa'yı da vur. Biz arkandayiz. Yakında bizde Yunanistan'ı vuracaz. Çin'de taylandi vuracak zaten. Amerikan uydularini da vur
  • Duran 05.06.2022 16:43
    Ülkesini felakete sürükleyen tek adam
  • Kul insan 05.06.2022 15:11
    Zalimlerin birbirine düşmesi memnuniyet verici.
  • Dursun 05.06.2022 13:55
    Cehennem ateşine odun atan abd Sayende savaş bitmeyecek