İsveçli Ateist bir baba ve Hristiyan bir annenin oğlu olan Hugo Müslüman oldu. İslamla şereflenen Hugo aynı zamanda bir kilisenin gençlik kolları başkanıydı.

İsveç'te bir kilisenin gençlik kolları başkanı olan, doktor Hugo Müslüman oldu.

Ateist bir baba ve Hristiyan bir annenin oğlu olan Hugo, "İslam hakkında okumalar yaptım, Kur’an meali okudum. Rahiplerle tartıştım, Müslümanlarla konuştum. İçten içe aslında Müslüman olduğumu hissettim" dedi.

Domuz eti yemeği bıraktığını söyleyen Hugo, "Benim için tam anlamıyla bir dönüm noktası oldu. Kiliseye gittiğimde herkes dua ederken ben içimden Fatiha Suresi’ni okuyordum. Fark ettim ki ben sadece kendimi kandırıyorum. Ramazan’da namaz kılıp oruç tutabilmek için Ramazan’dan önce şehadet getirmeye ve Müslüman olduğumu açıklamaya karar verdim." ifadelerini kullandı.

Kendisini en çok etkileyen ayetin Fatiha suresi olduğunu belirten Hugo, "Bana göre Fatiha suresini Arapça dinlerken beni çok etkilediğine inanıyorum. Çünkü ben Fatiha ve diğer surelerin İsveççe mealini okudum. Ama onu namaz esnasında, arkadaşımdan Arapça ve internetteki ses kaydından duyduğumda beni çok etkiledi gerçekten." dedi.

Yorumlar 12 Yorum Var
  • Seyit Onbaşı 07.06.2022 00:17
    Dilerse Rabbim! Ol Dediği Zaman Herşey Oluverir. Sert bir Kaya yı çatlatıp arasından Filizler çıkardığı gibi! Gönlüne Atılan İslam tohumu bu kardeşimizin gönlünde yeşermiştir. Hoş Geldin Dinimizi Seçtiğiniz İçin. Ne mutlu size Hidayete Erdirildiğiniz için. Rabbim İslam Olarak Dünyaya teşrif eden Bizlere de Yüce Dinimize Sımsıkı Sarılarak Yaşamayı,Son Nefeste İmanla Ruhumuzu teslim Etmeyi nasip eylesin Cümlemize.Amin.
  • Aslıhan 06.06.2022 20:09
    Elhamdülillah Rabbim mübarek etsin İnşeAllah
  • C.Türk 06.06.2022 13:12
    Önce Mealini İsveç dili ile okuyup bir anlamayan ama İnternetden Kur-anı Dinleyip etkilenen Müslüman olan İsvecli Doktor Ezan Türkçe okunsun diyenlere Kapak olsun.
  • İbo 06.06.2022 10:06
    Elhamdülillah Çok sevindim Rabbim çevresindeki nice insanlara da vesilesiyle hidayet nasip etsin. Bizlere de istikamet versin.
  • Maher 12 06.06.2022 08:03
    Maşallah. Allah mübarek etsin.
Daha fazla yorum görüntüle