Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in Türkiye hakkındaki ifadeleri hakkında açıklama yapıyor. Çavuşoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

"Her platformda Türkiye karşıtlığı yapıyor. ABD'de, Türkiye'ye F-16'ları vermeyin diye lobi çalışması yapıyor.

Yunanistan'ın agresif olmasının sebebi nedir? Lozan ve Paris Antlaşmasıyla silahlandırmama koşuluyla kendisine verilen adaların statüsünü ihlal etmesi, bizim de bu ihlali uluslararası hukuk çerçevesinde gündeme getirmemiz. Yunanistan bu ihlalden vazgeçmezse adaların egemenliği tartışılır. Bu kadar açık net. Anlaşmalara uyacaksın. Sürekli herkese ders vermeye çalışıyorsun ama anlaşmalar ortada. Hukuki şekilde cevap veremedikleri için agresifleşiyorlar.

Bu aşağılık kompleksinin yansıması. Ben her gün çıkıp Yunanistan'a saldırmıyorum. Öyle bir ihtiyacım da yok. Halkın benden öyle bir beklentisi de yok.

Bir konuda çok başarılılar. Ne kadar haksız olsalar bile ağlamak konusunda çok başarılılar. Yüzünüze sarılırlar arkanızı döndüğü zaman nefret, kin, yalan, iftira; bunlar siyasetçi ve ülkelere yakışan tavırlar değil.

Yunanistan bizim yazdığımız mektuplara adam gibi cevap versin. İhlal gerekçelerinin hiçbiri geçersiz değil. İhlal bitmezse egemenliği tartışırız."

Yorumlar 7 Yorum Var
  • Seyit Onbaşı 07.06.2022 18:08
    Gökçe Ada(İmroz) da 5.Komando Alayında Vatanî Görevini yapan bir vatandaşım! 16 mil yakınlarında, eskiden bizim olan ! Şu halde Yunanistan'ın Aşırı derecede Silahlandırdığı Semadirek Adasında ki Askeri Faaliyetleri gözle âyan ve Beyan İzlenmektedir! Yaklaşık 37 yıl önce ki İzlenimim bu yönde idi! Sayın Bakanım Gerçekleri Söylüyor. Ege Denizinde ki Adaların Egemenliği Aslında otuz kırk yıl önce Tartışmaya Açılmalıydı! O zamanlar Türkiye Kendi iç meseleleri ile uğraştığı için Yunanistana çok tavizler verilmiştir. Şu Hâlde Çok Güçlü Bir Devlet Olarak Bu Adaların Gerçek Sahipleri ne geçmesi En doğal hakkımızdır. Saygılarımla.
  • Misafir 07.06.2022 16:47
    Adam gibi adam. Ah gözünü sevdiğim.
  • Òmer bilgin 07.06.2022 16:13
    Oy aferum sağ
  • Adamım 07.06.2022 16:04
    M.çavuşoğlu bu. Boruyu egeye döşemiş. Seviyorum seni bakanım. Ülkede sen ve s.soylu ile beraat albayrak en mükemmel bakanlardını. Nebati hocamızDa iyidir belki ama yeni. Ülkemizin onurusunuz. Helal helal helal sana. Annenizin ve babanızın ellerinden öper hürmetlerimi sunarım.
  • Kemal Kaya 07.06.2022 15:38
    Sen nasıl kral bir adamsın işte budur.
Daha fazla yorum görüntüle