Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyindeki terör örgütü PKK/YPG unsurlarına karşı yeni bir operasyon düzenleme sinyalini vermesi, Suriye'deki rejimin Devlet Başkanı Beşşar Esad'ı rahatsız etti.

Ülkenin doğusunda hiçbir varlık gösteremeyen, PKK/YPG işgali altındaki bölgelere ses çıkartmayan Esad, TSK'nın olası harekat planından rahatsız oldu.

"TÜRK ORDUSUNA KARŞILIK VERMİŞTİK, YİNE VERİRİZ"

Rus televizyonu Russian Today'e (RT) verdiği mülakatta; sanki Türkiye kendilerine saldırıyormuş imajı çizmeye çalışan Esad, "Türkiye saldırırsa direniz" dedi.

Olası operasyonu "işgal" olarak tanımlayan Esad; "Bir işgal olursa ilk etapta bir halk direnişi olur. Tabii ki, Suriye ordusunun konumlandığı yerlerde askeri koşulların doğrudan karşı karşıya getirdiği durumlarda karşılık veririz" ifadelerini kullandı.

Daha önce sahada Türk ordusuyla Suriye ordusunun karşıya karşıya geldiğini iddia eden Esad; "O dönem topraklarımıza giren bazı Türk hedefleri imha ettik. Askeri kapasite izin verirse durum yine aynı olacak" dedi.

Yorumlar 2 Yorum Var
  • Çankırı lı 11.06.2022 13:11
    Keşke öyle bir şey yapsan da sonunu getirsek, keşke Allah seni şaşırtsa da Türklere karşı bir saldırı veya bir direniş göstersen de defterini dürsek bütün Suriye halkı senden kurtulsa.
  • fahri 11.06.2022 09:52
    Hadsiz