Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), MOSSAD'dan gelen istihbarat doğrultusunda; İran'ın Türkiye'deki İsrailli turistleri kaçırma planına engel oldu.

Söz konusu gelişmeyi, İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla duyurdu:

"İran'ın İsraillilere yönelik terör saldırısı düzenleme girişimleri nedeniyle İsrail vatandaşlarına İstanbul'a ve Türkiye'ye seyahat etmemeleri çağrısında bulunuyorum. Umarız bu uyarı uzun süre geçerli olmaz. Bu dönem turizm sezonu. En kısa sürede güvenliğin sağlanması, İsraillilerin Türkiye'ye gelmesi ve burada keyifli vakit geçirmelerini sağlamak için tüm çabalar ortaya konuyor. Türk hükümetine İsrail vatandaşlarının güvenliğini sağlamak için ortaya koyduğu çabadan dolayı teşekkür ediyoruz."

İRAN'I DA UYARDI

Açıklamasında İran'ı da uyaran Lapid, "Buradan İranlılara da bir mesaj iletmek istiyorum. Her kim İsraillilere zarar verirse bu yanına kar kalmayacaktır. Nerede olurlarsa olsunlar İsrail'in uzun kolu onları yakalayacaktır" dedi.

İRAN'DA SUİKAST

İran'da 22 Mayıs'ta İran Devrim Muhafızları'nın üst düzey komutanlarından Albay Hasan Sayad Hüdayi'nin öldürülmesinin ardından, intikam yemini etmişti. Saldırıdan sonra zehir zemberek açıklamalar peş peşe yapılırken, İran suikasttan İsrail’i sorumlu tutmuş ve karşılık verileceğini duyurmuştu.

Yorumlar 0 Yorum Var