İnternet arama motorlarında, ‘Dünyanın en saçma binası’ yazılıp arama yapıldığında yaklaşık 300 bin sonuç arasında ilk sırada çıkan Kahramanmaraş İl Özel İdare İş Merkezi Binası tamamen yıkıldı. Yıkımı tamamlanan binanın molozları iş makineleri ile kaldırılıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından 2019 yılında yıkılmasına karar verilen bina ve çevresinde yaklaşık 6 ay önce yıkım işlemleri başlanmış, alanda önce eski adliye binası, daha sonra eski emniyet müdürlüğünün bazı birimlerinin içinde bulunduğu binaların yıkımları gerçekleşmişti.

2 bin 110 metrekare alana kurulu sarı, mavi ve kırmızı renklerle kentin hemen hemen her yerinden görünen bina, yaklaşık 90 bölümden oluşuyordu.

Binanın yıkımı ile ilgili büyükşehir belediyesinin bütçesine, 6 milyon 600 bin lira katkı sağlanmış oldu.
Yaklaşık 6 ay önce yıkım işlemine başlanan binadan geriye ise moloz yığınları kaldı. İş makineleri yardımıyla moloz yığınları kaldırılırken, binanın yerinde adeta yeller esiyor.
Binanın yıkımını onayladığını ifade eden Yakup Koca, "Ben Almanya'da yaşıyorum. Google'de arama yaptığımda bu bina çıkıyordu ve gelince göremeyince şaşırıp sordum. Güzel bir proje çizmişler. Biz gurbetçiler özellikle park yeri bulamıyorduk. Onaylıyorum Kahramanmaraş için hayırlı uğurlu olur" dedi.

Kahramanmaraş'ta, 1994 yılında yapılan İl Özel İdare binasının da bulunduğu bölge Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kentsel dönüşüm alanı ilan edildi. 4 dönümlük alanda 25 yapı ve 300 bağımsız birim yer alacak.

Yorumlar 13 Yorum Var
  • denge 26.06.2022 21:42
    demek bunlar bina gørmemis paracok yada birileri yesin diye yap yil sacma ise sacma ne alaka yikmak ek bina yaparsin sorun biter idi
  • tepki 26.06.2022 20:43
    zaten øzel olmasi icin sacma olmasi gerek o kadar sorun var iken duran yeri yikiyoruz hic olmaz ise øgrencilere verseler idi yada fakire bir deli bu sacma diyor sonra yikiyorlar øzel binalar zaten scma yapi olur bunu bilmiyorlar daha ustelik bu zaman kiralik yer sorunu var iken keyfi yikma o yapilir iken niye izin verdiniz o zaman
  • abdulbaki 26.06.2022 17:53
    o binayı bu sözler ile yıkanlara asıl en saçma proje ödülü verilmeli idi. güneydoğu cephesinde biraz tadilat ile yıkılmadan yıllarca kullanılabilecek bir bina idi. nasrettin hoca ve oğlunun eşek ile imtihanı gibi belediyemizde bu imtihanı eşeğini kaybederek vermiştir.
  • Okan 24.06.2022 18:17
    bence mimarlık harikasıydı,sadece renkleri berbattı
  • memleket 24.06.2022 12:51
    arkadaş paristeki eyfel kuleside radyo verici kulesiydi tüm şehir yıkılsın diye karar almışken bakmışlar baya insan merak edip geliyor sonra bekleye bekley şuan dünyada en çok ziyaret edilen yerler arasında. boşa israf bu stadların ve yeni binaların yıkılıması git başka yere yap daha iyilerini bunlarıda kullan nereni kaşındırıyor dursun işte
Daha fazla yorum görüntüle