Merkez bankalarının parasal sıkılaşmaya yöneldiğini belirten Bursa Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yüksek Okşak, “Bu hem Türkiye’de hem de diğer dünya ülkelerinde yabancı paranın daha da pahalı olacağı anlamına geliyor" dedi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Para Politikası Kurulu (PPK) faiz kararını açıkladı. Banka gösterge faizi olan bir haftalık repo faizi yüzde 14 seviyesinde sabit bıraktı. Bursa Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yüksek Okşak, Merkez Bankası’nın kararını Ülke TV’ye değerlendirdi.

SELEFTİK KREDİ POLİTİKASINA UYGUN ADIMLAR ATILDI

Merkez Bankası’nın faizi değiştirmeyeceğine yönelik tahminleri olduğunu belirten Okşak, Türkiye’nin seleftik krediler konusuna dikkat çekti. Okşak, “Türkiye bir taraftan yatırımcıya ve ihracatçıya uygun şartlarda kredi finansmanı sağlarken diğer taraftan da enflasyonla mücadele ettiği için lüks tüketimi özendirici plasmanları pahalı hale getirmesi gerekiyordu. Gelinen noktada biraz geç kalınmış olsa da Hazine ve Maliye Bakanlığı,Merkez Bankası, SPK ve BDDK bu yönde adımlar attı. Bu kurumların hepsi seleftik kredi politikasına uygun adımlardı” değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar 0 Yorum Var