İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu 93 yaşında hayatını kaybetti. Ustaoğlu, Edirnekapı Sakızağacı Mezarlığı'nda mürşidi Ahıskalı Ali Haydar Efendi'nin yanına defnedilecek. Bir süredir yoğun bakımda tedavi gören İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu 93 yaşında hayatını kaybetti. Ustaosmanoğlu'nun Beykoz'daki evinde taziyeler kabul edildi. Ustaosmanoğlu için bugün Fatih Camii'nde Cuma Namazı'nın ardından cenaze namazı kılınacak. Mahmut Ustaosmanoğlu mürşidi Ahıskalı Ali Haydar Efendi'nin yanı sıra aile kabristanının da bulunduğu Edirnekapı Sakızağacı Mezarlığı'na defnedilecek. Bugünkü defin öncesi cemaat üyeleri mezarlığa gelerek, son hazırlıkları yaptı.

Mahmut Ustaosmanoğlu, 1952'de Ahıskalı Ali Haydar Efendi ile tanıştı. Askerlik dönüşünde Ali Haydar Efendi tarafından İsmailağa Camii'nde imamlık yapma daveti aldı. 1954'te İsmailağa Camii'nde imamlık görevine başlayan Ustaosmanoğlu, bu görevini 1996 senesinde emekli olana kadar sürdürdü.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Erdoğan, mesajında "Ömrünü İslam'a vakfeden, ülkemizin manevi rehberlerinden Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendi'ye Cenab-ı Allah'tan rahmet niyaz ediyor; ailesine, talebelerine ve tüm sevenlerine sabr-ı cemil diliyorum. Mekânı cennet olsun" dedi.

MHP GENEL BAŞKANI BAHÇELİ'DEN MAHMUT USTAOSMANOĞLU İÇİN TAZİYE MESAJI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, böbrek rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede 93 yaşında hayatını kaybeden Mahmut Ustaosmanoğlu için taziye mesajı yayımladı. Bahçeli, sosyal medya hesabından yayımladığı mesajında, "Türkiye'mizin muhterem isimlerinden birisi olan, manevi haslet ve hizmetleriyle öncü ve örnek vasfını hayatı boyunca muhafaza eden Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendi'ye vefatından dolayı Cenab-ı Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve öğrencilerine başsağlığı diliyorum." ifadelerine yer verdi.

.

Yorumlar 6 Yorum Var
  • Yavuzakin 24.06.2022 11:29
    Görün islam düşmanları görün ELHAMDÜLİLLAH
  • Sultan Süleyman 24.06.2022 11:17
    Allah rahmet eylesin.
  • Ahmet 24.06.2022 10:18
    Heygidi koca şey mübarek
  • Mersinli 33 24.06.2022 09:46
    Rabbim rahmetiyle muamele etsin. Alimin ölümü, âlemin ölümüdür.
  • YeseviAlperen 24.06.2022 09:44
    Allah cc.Rahmet eylesin alimin vefatı alemin vefatı gibidir büyüklerimizin duası üzerimizden eksilmesin inşallah.
Daha fazla yorum görüntüle