Nakşibendi Tarikatının İsmailağa Cemaat şeyhi olan ve Allah dostlarından Mahmut Ustaosmanoğlu Hoca Efendi 93 yaşında Rahmet-i Rahmana kavuştu.

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden İsmailağa Cemaati’nin lideri Mahmut Ustaosmanoğlu son yolculuğuna uğurlanıyor. Cenaze törenine saatler kala Fatih Camii'ne gelen binlerce kişi yer kaptı.

CENAZE CUMA NAMAZINA MÜTEAKİP KALDIRILACAK

İsmailağa Cemaati’nin lideri 93 yaşındaki Mahmut Ustaosmanoğlu tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti. Ustaosmanoğlu, öğle namazına müteakip Fatih Camisi'nde düzenlenecek cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlanacak. Cenaze töreni nedeniyle cami ve çevresinde yoğun güvenlik önlemi alındı. [Mahmut Ustaosmanoğlu, mürşidi Ali Haydar Efendi'nin yanına defnedilecek] Mahmut Ustaosmanoğlu, mürşidi Ali Haydar Efendi'nin yanına defnedilecek

FATİH CAMİİNDE İNSAN SELİ

Fatih Camii'ne çıkan yollar da trafiğe kapatıldı. Törene katılmak için geceden gelenler bile vardı. Çok sayıda kişi geceye İsmailağa Camii'nde geçirdi. Cenaze törenine saatler kala, binlerce kişi camiye akın etti. Sabah saat 10.00'da camilerin kapıları açıldı. 1 saat içinde cami doldu. Adım atılacak yer bile kalmadı.

"HANIM KARDEŞLERİMİZİN DİKKATİNE"

İsmailağa Cemaati Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Mahmut Efendi Hazretlerimizin hanımların cenazelere katılmalarına razı olmadığı kesin olarak bilinen bir husustur. Dolayısıyla hanım kardeşlerimizin, Mahmud Efendi Hazretlerimizin bu hassasiyetini dikkate alıp cenazeye katılmamalarını rica ederiz." denildi. 

Yorumlar 11 Yorum Var
  • Güçlü Türkiye 25.06.2022 20:41
    İsmailağa kime destek verdi ise son 40 yılda hep o parti iktidar oldu.
  • Demirci 25.06.2022 12:04
    Allah cchzi razı olsun inşAllah
  • Misafir 24.06.2022 16:19
    Allah şefaatini nail etsin
  • İsmail 24.06.2022 15:46
    Rabbım rahmet etsin.Kabrini şür nur makanı cennet etsin inşallah
  • Müslüm Atmanoğlu 24.06.2022 15:42
    Rabbim rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah kalu inna lillahi ve inna ileyhi raciun
Daha fazla yorum görüntüle