25 Haziran 2022 Cumartesi ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge ÇAKMAK

Kurgu: Yasin AKÇA

Kameraman: Mutlu ŞAHİN

 


350 daireli sitede coin vurgunu!
Antalya’nın Kızıltoprak Mahallesi’nde bulunan 350 daireli bir site, akıl almaz bir dolandırıcılığın adresi oldu. Site yöneticisi kasadaki paraları lüks yaşantıda harcadı. En son da coin borsasına yatırınca ve kaybedince gerçek ortaya çıktı. Hesaplardaki incelemeler sonunda kasada 117 bin lira açık olduğu ve çeşitli kurumlara borçlarla birlikte ortadan kaybolan rakamın toplam 1 milyon TL’ye ulaştığı açıklandı.


Marmaris'te orman yangını!
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Muğla'nın Marmaris ilçesinde çıkan orman yangınının 5'inci gününde kontrol altına alındığını açıkladı. Günün ilk ışıklarıyla 46 helikopter ve 15 uçakla soğutma çalışmasına, havadan da başlandı. 


Öğretmen adaylarına atama müjdesi!
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Öğretmen ataması için Maliye Bakanlığı ile çalışmamızı tamamladık. Eylül'ün ilk haftası atama yapılacak şekilde süreci paylaşacağız.” dedi.


HDP'li vekil Hüda Kaya'nın oğlu gözaltında!
HDP milletvekili Hüda Kaya’nın oğlu Muhammet Mücahit Saatçioğlu'nun kırmızı kategoride aranan PKK'lı teröristlerle fotoğrafları ortaya çıktı. Çanakkale TEM Şube Müdürlüğü, düzenlediği operasyonla Saatçioğlu'nu gözaltına aldı. Saatçioğlu, mart ayında havaalanında üzerinde uyuşturucu madde ile yakalanmış ve İBB’de çalıştığını beyan etmişti.
           
30 bin yıllık mamut yavrusu bulundu

Kanada'da bir altın madeninde çalışan madenciler 30 bin yıldan fazla bir süre önce Buzul Çağı'nda donmuş bir mamut yavrusu buldular.
            
Türk Şeker'den şekere zam kararı
Türkiye Şeker Fabrikaları Genel Müdürlüğü, Tarım Kredi ve bazı marketlere ucuza sattığı şekere yüzde 67, diğerlerine yüzde 37 zam kararı aldı.
     
Abdulkerim Bardakcı Galatasaray'da!
Galatasaray, Konyaspor'un stoperi Abdulkerim Bardakcı ile anlaşmaya vardı. Konyaspor’a 3.3 milyon Euro bonservis ödeyecek olan sarı-kırmızılılar, Abdülkerim ile 4 yıllık sözleşme imzalayacak.
Gündemdeki önemli gelişmelerle karşınızda olduk. Sağlıklı kalın, haber7’de kalın…

Yorumlar 1 Yorum Var
  • Selçuk 25.06.2022 16:35
    Saatçiyan ermeni bu teörist dikkat !!