CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türk Ocakları’nın Kuruluşunun 110. Yılında; ikincisi düzenlenen Günümüz İslam Dünyasında Meseleler ve Çözüm Yolları Sempozyumu’na katıldı.

Konuşmasına "Din halkın afyonudur" sözüyle meşhur "komünizm" fikrinin kurucularından ünlü Alman düşünür Karl Marx'tan (1818-1883) alıntıyla başlayan Kılıçdaroğlu İslam dünyasındaki sorunların çözümüne ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Değerli bilim insanları. Böylesine önemli bir buluşmada önemli bir isimden alıntı yapmak istiyorum. Bu ismi yadırgamayacağınıza inanıyorum. Alıntı yapacağım kişi Karl Marx. Marx, "Filizoflar dünyayı çeşitli biçimlerde yorumlamışlardır. Oysa sorun onu değiştirmektir." der. Elbette filozof olan bilim insanı olan sizlersiniz. Ancak bu cümlenin geniş yorumuna atfen şunu söylemeliyim, "Sizlerle birlikte biz siyasetçilerinde öncelikli görevi ülkesini ve dünyayı daha iyiye ve daha güzele doğru değiştirmektir. Elbette bir sorunun teşhisi ve sorunun nedenlerini bilmek önemlidir. Ancak sorunun nasıl çözüleceğine ilişkin önermelerde bulunmak sorunun teşhis ve nedenlerini tespit etmek kadar önemlidir. Eğer sahip olduğunuz bilgiyi var olan sorunları ortadan kaldırmaya dönük olarak yorumluyorsak bir başka sorunu da kapı aralamış oluruz. Dolayısıyla günümüz İslam dünyasının sorunlarını bilmeli tartışmalı ve hatta gerçeklikle yüzleşebilmeliyiz."

Yorumlar 4 Yorum Var
  • Furkan 27.06.2022 15:30
    Allah akıl fikir versin İslam konusunda zaten bunu davet edenler bilmiyorum ne demek lazım ir de İslam'dan zaten anlasaydı bu kişiler bu adamı davet etmezdi ne oldukları da Böylelikle çok güzel anlaşılmış oldu
  • Ergün 27.06.2022 15:09
    Kendisi Türk olmayan birisi, nasıl olurda Türk ocaklarında KONSER VEREBİLİRE dönmüş! Bu toplantı... sadece toplanılmış
  • Gürbüz 27.06.2022 13:50
    "İyi" den ben iyi anlarım mı, demek istedi?
  • a a 27.06.2022 13:06
    bu herifi buraya kim davet etmiş