Başkan Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nın ardından millete seslendi.

Ek bütçeyle ilgili eleştirilere cevap veren Başkan Erdoğan, ''Sayın Kılıçdaroğlu'nun aldığı iki maaştan biri olan emekli milletvekili maaşı Cumhurbaşkanlığı ödeneğine endekslidir. Maaşımızla ilgili tasarrufta bulunmamız mümkün olmuyordur. Muhalefet işi öylesine zıvanasından çıkardı ki, bu mihneti daha fazla taşımamız mümkün değil. Ek bütçenin genel kuruldaki görüşmelerinde Cumhurbaşkanı ödeneğiyle ilgili maddenin kanun metninden çıkarılmasını talep ediyorum.'' ifadelerini kullandı.

 

Yorumlar 51 Yorum Var
  • kenan 28.06.2022 10:33
    süper emekli olan vekiller 5 yıl görev yapıp ömür boyu emeklilik yaşıyorlar, biz 60 yaşını bekliyoruz. görevi vatan millet için değil para için gelen vekiller var. Böyle gelen vekilden ne bekliyoruz.
  • İBRAHİM BAYBAŞ 28.06.2022 10:25
    Yorum yapanların hepsi boş boş yorum yapmasınlar akla mantığa uygun fikirler ileri sürsünler,nerede görülmüş karşılıksız hizmet yapmak o zaman tüm çalışanlarda ücret almadan hizmet etsinler.
  • M. Ali 28.06.2022 10:21
    Yaa biz bu çoğu işe yaramayan milletvekillerini emekli edipte, devletin milletin parasını niye boşuna harcıyoruz ki, emekli olan millet vekili veya, bürokrat ikinci bir hak verilmemeli. Bu konuda işsizlikle boğuşan bir ülke olarak yeni kadrolar oluşturmalı ve kabiliyetli, yetenekli bilgili insanlarımız dan istifade etmeliyiz
  • KEMAL42KEMAL 28.06.2022 10:19
    Ula 4 kişili bir aileyi yönetemeyenler laf konuşuyor bu lafla olmaz icraatla olur REİS DURMAK YOK YOLA DEVAM ALLAH CC U YÂR VE YARDIMCIMIZ OLSUN BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZ BOZULMASIN KURANLA HÜKMEDİP KURANLA YÖNETİLELİM AMİN AMİN AMİN
  • BİROL 28.06.2022 10:12
    Vekile bu kadar maaş verilmez milletin vekili milletten fazla maaş alamaz.Asgari ücretin biraz üzeri yeter birde ulaşım için sınırsız akbil verilir bu kadar.Çünkü millet vekilliği kazanç elde etmek için yapılan bir meslek değildir.
Daha fazla yorum görüntüle