Türkiye'nin Madrid'deki NATO Zirvesi'nden galibiyetle döndüğünü belirten uzmanlar, "Türkiye diplomatlarıyla, devlet adamlarıyla ve silahlı kuvvetleriyle Madrid’e bir çıkarma yapmış ve istediğini almıştır" yorumunda bulundu.

32. NATO Zirvesi öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Finlandiya Cumhurbaşkanı Niinistö, İsveç Başbakanı Andersson ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in katıldığı dörtlü görüşme gerçekleşti. Görüşmede Türkiye-İsveç-Finlandiya tarafından imzalanan Ortak Memorandum'da "Finlandiya ve İsveç'in PYD/YPG ve Türkiye’de FETÖ olarak tanımlanan örgüte destek sağlamayacağı" üzerinde anlaşma sağlandı. İki ülke terörle mücadelede Türkiye ile tam dayanışma ve işbirliği ile silah ambargosu olmayacağı garantisi verdiler. Türkiye de iki ülkenin üyeliği önündeki engelleri kaldırdı.

Haber7.com olarak konuyu Emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin ve Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın’e sorduk. Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın, "Türkiye diplomatlarıyla, devlet adamlarıyla ve silahlı kuvvetleriyle Madrid’e bir çıkarma yapmış ve istediğini almıştır. Dünya basını da bunu Sayın Erdoğan’ın zaferi olarak tanımlamıştır. NATO Genel Sekreteri hakem olarak kırmızı kartı çıkardı. Penaltı oldu. Sayın Cumhurbaşkanı ağlara iki gol attı. Türkiye 2-0 galip" ifadelerini kullandı.

Muhabir: Gamze Türk

Kurgu: Seda Yeşilkaya

Yorumlar 30 Yorum Var
  • Veysel 30.06.2022 15:33
    Ülkemiz tarihinin en büyük doğalgaz kaynağını buldu muhalefet ona kulp taktı. İha ve siha teknolojisinde dünyada en önde gelen ülkelerden biriyiz muhalefet ona oyuncak planör dedi. Başkan erdoğan bütün natoyu karşısına almak pahasına ülkesinin çıkarlarını natoda savundu. Dünya erdoğanı alkışladı. Bizim muhalefet gene bir olu msuzluk buldu. Muhalefet ne derse desin milletimiz yapılanları görüyor ve takdir ediyor...
  • Enerji krizi* 30.06.2022 12:00
    Natodaki karara Abd de uymalı Fetö liderini teslim etsin Türkiyeye Başkan Biden sözünü tutsun artık
  • Ayhan Birol 30.06.2022 11:47
    Liderimiz Recep Tayyip Edoğan'la ve birlikte olduğu bakanlarıyla Gurur Duydum.
  • muammer 30.06.2022 11:46
    Sayın yorumcular şunu atladılar; Eğer içeride milli,vatan sever bir muhalefet olsaydı, Türkiye o masada dört. beş sıfır galip bile kalkabilirdi.Çünkü maça çıktığın ülkelerden bir çoğu içerdeki muhalefetle şike görüşmeleri yapmış,senin en küçük yanlış bir davranışında kasti olmasına bakılmaksızın kırmızı kart göstermek için maç yönetmeye saha çıkmış bir hakem posizyonunda duruyorlardı. Bu zafer muhalefette ragmen elde edilmiştir.Devletimiz var,düşmanlarımız kahrolsun.
  • Misafir 30.06.2022 11:45
    Aynen öyle imizdeki fransızlardır onlar
Daha fazla yorum görüntüle