FIFA, yarı otomatik ofsayt sisteminin 2022 Dünya Kupası'nda kullanılacağını açıkladı.

FIFA'nın internet sitesinde yapılan açıklamada, 21 Kasım'da başlayacak Dünya Kupası'nda yarı otomatik ofsayt teknolojisinin turnuva boyunca kullanılacağı belirtildi.

Açıklamada, bu sistemin video hakemlere daha fazla yardımcı olacağı ve karar verme sürecini hızlandıracağı ifade edildi.

Rusya'da düzenlenen 2018 Dünya Kupası'nda VAR sistemi ilk kez uygulanmıştı.

Sistem nasıl çalışacak?

Açıklamada, yarı otomatik ofsayt sistemine ilişkin bilgiler de paylaşıldı. Stadyumlara yerleştirilecek 12 kamerayla futbolculardan alınacak veriler ve topun hareketlerinin sisteme aktarılacağı ifade edildi.

Ne dediler?

FIFA Başkanı Gianni Infantino açıklamasında, "FIFA, 2018'de Dünya Kupası'nda VAR sistemini kullanarak büyük ve cesur bir adım attı. Yarı otomatik ofsayt sistemi, VAR sisteminin tüm dünyadaki gelişimine yardımcı olacak." ifadelerini kullandı.

FIFA Hakem Komitesi Başkanı Pierluigi Collina ise şunları söyledi:

"VAR, futbola çok olumlu bir etki yaptı ve çok sayıda hatanın önüne geçti. Yarı otomatik ofsayt sisteminin de bunu daha ileriye taşıyacağını inanıyoruz."

Yorumlar 8 Yorum Var
  • Maalesef 08.07.2022 00:04
    Robotik çağ
  • Delly Ali 02.07.2022 11:10
    Yarı otomatik şike sistemi, bahis miktarına göre tek tuşla ayarı vareceğiz mi diyor orada. VAR ilede yapıyordunuz zaten ama bazen biraz uzun sürüyordu patronlardan haber gelmesi.
  • Enerji krizi* 02.07.2022 00:10
    Oldu olacak sahanın içinde bir hakem bulunmasın digitalleşsin robot hakemler idare etsin yanılma payları hem düşük olur hemde taraf tutma şike olayları azalır.
  • mysti 01.07.2022 20:56
    artik robotlar oynasın futbolu.
  • Efe 01.07.2022 19:49
    Ofsayt kalkarsa futbol yerine basketbol gibi birşey izlersiniz. Sürekli kalecinin önünde perde yapan forvet gibi saçma şeyler görürüz. Kontra atak falan tarih olur. Daha birsuru şey.
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek