Üçlü Muhtıra ile terör örgütü PKK'ya destek vermeyeceği sözü veren Finlandiya'da PKK yandaşları başkent Helsinki'de Finlandiya vatandaşlarına saldırmaya başladı.

Türkiye’nin, NATO’ya katılma sürecinde olan Finlandiya ve İsveç’e yönelik kaygılarının giderilmesi için üç ülke arasında üçlü muhtıra imzalandı.

28 Haziran'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun yanı sıra  Finlandiya Cumhurbaşkanı Niinistö ve İsveç Başbakanı Andersson’un katılımıyla Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasında imzalanan Üçlü Muhtırada iki ülke PKK'nın yasaklanmış bir terör örgütü olduğunu teyit etti.

Metinde ayrıca "Müstakbel NATO Müttefikleri olarak Finlandiya ve İsveç, milli güvenliğine yönelik tüm tehditlere karşı Türkiye'ye tam destek verirler. Bu çerçevede, Finlandiya ve İsveç, PYD/YPG ve Türkiye'de FETÖ olarak tanımlanan örgüte destek sağlamayacaklardır. " ifadeleri yer aldı.

FİNLANDİYA VATANDAŞLARINA SALDIRDILAR

Üçlü Muhtıra sonrasında Helsinki'de gösteri yapan PKK/YPG terör örgütü yandaşları Finlandiya vatandaşlarına saldırmaya başladı.

POLİS MÜDAHALESİ YOK

Ellerinde PKK paçavralarıyla gösteri yapan gruba polis müdahalesi olmaması dikkat çekti.

Yorumlar 158 Yorum Var
  • Ben 03.07.2022 00:32
    Çok güzel hareketler bunlar
  • vedo 03.07.2022 00:30
    2019 da olan vaka bu gösterdiginiz video
  • DERVİŞBABA 02.07.2022 20:58
    Bunu bir yere yazın. Avrupada pkk yandaşları daha çoook eylem yapacak. Rüzgar tersine dönecek.
  • Tuğra 02.07.2022 20:34
    Reis hep söyler,bu bir bumarang gibidir döner gelir,seni vurur.ileriye atılan bumarang şimdi geri dönüyor.inşallah tam isabet eder.
  • vatanadaş 02.07.2022 20:29
    bunlar terörist, avrupanın göbeğindede yaşasalar ruhları terörist. akrep hikayesindeki akrep birgün akrepliğini yapacak.
Daha fazla yorum görüntüle