İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından "Türk sinemasından bir Kemal Sunal geçti. Canlandırdığı karakterlerle, sanatçı kişiliğiyle Türk halkının gönlünde taht kurdu, unutulmaz izler bıraktı. Vefatının 22. yılında Büyük Usta’yı rahmetle ve saygıyla anıyorum." paylaşımında bulundu.

TÜRK SİNEMASININ GÜLEN VE GÜLDÜREN YÜZÜ

Usta oyuncu, yapımcı ve senarist Kemal Sunal, 26 yıllık sanat hayatına, tiyatro oyunları hariç 6'sı yan rol, 76'sı başrol olmak üzere 82 film sığdırdı.

Başta "İnek Şaban" olmak üzere canlandırdığı iyi ve saf adam rolleriyle her yaştan izleyicinin beğenisini kazanan Kemal Sunal, izleyiciyi güldürürken düşündürmeyi de başardı.

VEFATININ ÜZERİNDEN 22 YIL GEÇTİ

"Süt Kardeşler", "Hababam Sınıfı", "Tosun Paşa", "Sahte Kabadayı" ve "Kapıcılar Kralı" gibi filmlerin yanı sıra gülüşüyle de hafızalarda yer edinen Kemal Sunal'ın vefatının üzerinden 22 yıl geçti.

Türk sinemasında bugün bile çok izlenen yapımlarda başrol oynayan ve tam adı Ali Kemal Sunal olan sanatçı, Malatyalı Mustafa Sunal ile Saime Hanım'ın ilk çocuğu olarak 11 Kasım 1944'te İstanbul Küçükpazar'da dünyaya geldi. Daha sonra Sunal'ın Cemil ve Cengiz adı verilen iki kardeşi daha oldu.

Yorumlar 6 Yorum Var
  • Yavuz Özmen Almanya 03.07.2022 15:24
    Islam karşıtı. Yinede Allah nur içinde yatırsın.
  • Misafir 03.07.2022 15:18
    Şirinlik yapmayı bırakın lütfen. Para ve şöhret uğruna o yılların değerlerimizi ayaklar altına almaya hebesli zavallılarına malzeme olmuş birinden bahseyoruz. Cilalayıp boyalamakla yaptığı yanlışlar doğrultulamaz.
  • Zekeriya 03.07.2022 15:01
    Evet öyle bir ustaki, yaşadığı dönemdeki gençlerimiz en galiz küfürleri onun filmlerinden öğrendi. Ve en acısı da, Tosun Paşa gibi, Mekke'nin kurtarıcısı İslam kahramanı bir Osmanlı Paşasını alaya alan bir film yapma cüretinde bulundu. Yerlikaya adına utandım.
  • Misafir 03.07.2022 14:47
    Türk milletinin islam aleminin bütn değerleriyle dalga geçti evet doğru şimdide oğlu devam ediyor islam ile milli değerlere saygısızca
  • Gemerek... 03.07.2022 14:24
    Birde ilyas salamon var....
Daha fazla yorum görüntüle