5 Temmuz 2022 Salı ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge ÇAKMAK

Kurgu: Mustafa ŞEKER

Kameraman: Mutlu ŞAHİN

 

Ege’deki İHA’lar Atina’yı gerdi
Yunanistan basını, Yunan Silahlı Kuvvetleri’nin iki aydan beri büyük bir gizlilik içinde, Türk İHA ve SİHA’larını ‘körleştirebilecek’ özelliklere sahip İsrail yapımı önleyici cihazlar yerleştirmeye başladığını aktardı.


İçişleri'nden 'Nefes' operasyonu!
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, tütün kaçakçılığına yönelik düzenlenen 'Nefes' operasyonunun başlatıldığını belirtirken "214 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi" dedi.


81 ile bayram genelgesi
İçişleri Bakanlığı 9 günlük Kurban Bayramı tatili öncesi 81 İl Valiliğine, karayollarında alınacak trafik tedbirleri ile ilgili genelge gönderdi. Genelgede, karayollarında trafik denetimlerinin 07 Temmuz’da başlayacağı ve 18 Temmuz’a kadar devam edeceği belirtildi. 


Sarallar operasyonunda ünlü isimler emniyete çağırıldı
İstanbul merkezli 13 ilde yürütülen 'Sarallar' operasyonunda Aylin Coşkun, Necati Şaşmaz, Erkan Petekkaya, Sinan Engin gibi ünlü isimler ifadeye çağırıldı.


Benzine zam geliyor!
Brent petrol ve dolar kurundaki gerileme sonrası benzin ve motorine peş peşe indirim gelmişti. Yarın gece ise benzine 96 kuruş zam bekleniyor.


Bedelli askerlik ücreti belli oldu
Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte maaşlara zam gelirken bedelli askerlik ücreti de yeniden belirlendi. Bedelli askerlik ücreti Temmuz-Aralık 2022 dönemi için 80 bin 64 lira oldu.


Zeki Çelik resmen Roma'da
Lille'de gösterdiği performansla dikkat çeken Zeki Çelik, Roma'ya transfer oldu. Milli futbolcu, İtalyan ekibiyle dört yıllık sözleşme imzaladı.

 

Yorumlar 3 Yorum Var
  • Terazi 06.07.2022 00:24
    Sihalarin görünmez olması mümkün değil mi?
  • Vatan 05.07.2022 18:26
    Türkiye’nin bir an önce nükleer güç olması gerekiyor. Avuç içi kadar olup yiyecek ekmeğe muhtaç Yunan, halen bizimle boy ölçüşme derdinde.
  • HIDIR BUDUR 05.07.2022 16:22
    ABD , Bir taraftan ; Ortadoğu petrollerini Irak ve Suriye kuzeyinden Akdenize çıkışlı Terör devleti ile kontrol altında tutmayı planlarken, diğer taraftan da Doğu Akdenizdeki doğalgaz yatakları için Yunanistan'a yerleşerek bu bölgeyi kontrol altında tutma eğilimindedir. O nedenle Girit, Adalar ve Batı Trakya'ya yerleştirdiği birlikler ile Türkiye'ye gözdağı amaçlı yığınaklanmaya devam ediyor. 2011 de Kaddafi’nin öldürülmesi, Libya'nın bombalanması, Mısır'da ihtilal, Suriye'yi diz çöktürme vs tüm bunlar büyük planın alt parçalarıdır..15 Temmuzda Türkiye direkten döndü..
  • Fatih 05.07.2022 15:48
    Siz görebilirseniz belki körleştirirsiniz ama maalsef siz göremeden biz görecek gözlerinizi havaya uçuracağız. Rusya gibi. Onlarda 50 defa panstirleri güncellediler. Her seferinde bayraktarları yok edeceğini söylediler ama hep kendileri yok oldular. Ayrıca Akıncı, Mius, Anka, Aksungur, Göksungur, Alpagu, dolanan mühimmatlar... Hangisiyle baş edebilcen.