Ankara'da 'Demir Yumruk' operasyonu kapsamında tutuklanan ve suç örgütü lideri olduğu iddia edilen Erol Evcil ifadesinde, 3 milyar 9 milyon lira vergi borcu olduğunu belirterek, "Devleti dolandırma gibi bir niyetim yoktur" dedi.

3 MİLYAR 9 MİLYON TL VERGİ BORCUM VAR'

Erol Evcil'in, Ankara Sulh Ceza Hakimliğindeki ifadesi ortaya çıktı. Evcil, Türkiye genelinde 4 demir çelik fabrikasının bulunduğunu, bu iş yerlerinde 3 bin 800 kişinin istihdam edildiğini belirtti. Fabrikaların 2006 ve 2015 yılları arasına ait vergi borçlarının biriktiğini söyleyen Evcil, "Bunların vergi borcu 3 milyar 9 milyon civarındadır. Bu borç oluştuğunda 10 yıl tutuklu kalmıştım. Daha önce 'çete kurmak' ve 'dolandırıcılıktan' yargılandım, beraat ettim. Dolandırıcılık amacıyla hiçbir şey yapmadım.

Vergi borçlarımın olduğu 2 şirket vardır. Sivas'taki demir çelik fabrikasında beraat ettiğim dosya kesinleşmediği için üzerinde tedbir vardır. Devleti dolandırma gibi bir niyetim yoktur. Benim sadece vergi borcum vardır" dedi.

Kadir Tezcan Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Kadir Tezcan

Editör Hakkında

İstanbul'da doğdu. Bandırma 17 Eylül Üniversitesi Yeni Medya ve İletişim bölümünden mezun oldu. Genç yaştan itibaren video kurguları ile ilgilenmektedir. Sivil hayatında hobi olarak video ve grafik tasarım işleri ile uğraşmaktadır. Şu an Haber7.com'da "Muhabir" olarak iş hayatına devam etmektedir.
Yorumlar 1 Yorum Var
  • kahrol chpkk... 05.07.2022 16:36
    hirsiz...
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek