Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İtalya Başbakanı Mario Draghi ile anlaşmaların imza töreni ve ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Düzensiz göçle mücadele ve Yunanistan'ın göçmenleri geri itmesi ile ilgili soruya yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yunanistan artık İtalya için de tehlike arz etmeye başladı. Bu geri itmelerde düzensiz göç eden insanlar İtalya'ya doğru sığınmaya çalışıyor." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan İtalya Başbakanı Mario Draghi ile baş başa ve heyetler arası görüşmeler sonrası ortak basın toplantısı düzenledi.

YUNANİSTAN ARTIK İTALYA İÇİN TEHLİKE ARZ ETMEYE BAŞLADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir gazetecinin son dönemde düzensiz göçmenlerin Yunanistan'ın uyguladığı baskı ve geri itme politikası nedeniyle deniz yoluyla Avrupa'ya geçiş rotalarını İtalya'ya çevirmesi konusunun bugünkü görüşmede gündeme gelip gelmediğine ilişkin sorusunu şu şekilde yanıtladı:

"Özellikle bu konuda geri itme çabalarında maalesef Yunanistan artık Avrupa'dan öte İtalya için tehlike arz etmeye başladı. Bu geri itmelerde bütün bu düzensiz göçteki o insanlar artık İtalya'ya doğru sığınmaya çalışıyor. Biz aynı şekilde bu geri itmelerde elimizden gelen bütün gayreti göstererek bu insanları denizlerden topluyoruz. Denizlerden toplamak suretiyle kurtarmaya çalışıyoruz. Ama aynı sıkıntı İtalya'nın da başında var."

 

Yorumlar 2 Yorum Var
  • Yorumcu 06.07.2022 08:54
    Yani kısaca deniyor ki; bütün kaçakçıları biz alırız...
  • Adnan. 06.07.2022 03:16
    Kaçakları neden yakalayıp geri getiriyorsunuz bırakın kaçabilen kaçsın.