Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez sosyal medyadan yaptığı videolu paylaşımında "Şimdi sıra derin denizlerde" ifadesini kullandı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Şimdi sıra derin denizlerde” ifadesini kullanarak, “Yüz yılın projesi, adım adım ilerliyor” konulu bir video paylaşımında bulundu.

‘CASTORONE’GEMİSİ

Karadeniz’de bulunan 540 milyar metreküplük doğalgaz rezervinin karaya çıkartılması için hem deniz hem de kara kısmında, yaklaşık 5 bin çalışanla çalışmalar devam ediyor.

Karadan yaklaşık 170 kilometre açıkta bulunan Sakarya Gaz Sahası’ndan Filyos Doğal Gaz İşleme Tesisine gazın uluşmasını sağlayacak boruların büyük bir kısmı ‘Castorone’ isimli dev gemi tarafından yapılacak.

Sığ kesimlerde ‘Castoro 10’ isimli geminin yaptığı işlemlerin ardından ‘Castorone’ derin denize boruları serecek.

 

Yorumlar 37 Yorum Var
  • Misafir 06.07.2022 13:15
    Bu işler çocuk oyuncağı değil. O kadar büyük bir emek varki en azından ülken için kendini parçalayan insanların emeğine saygın olsun.
  • Türkiye 06.07.2022 12:45
    Hükümetin işi gücü yok chp yi mi denetleyecek lan sen at oyu chp ye hükümete hesap sor senin ne haddine mi bunda bile hükümet suçluyorsunuz zibidi sen kimsin hadsiz!!! İşine bak terörist destekçileri hoşşşt size yallah abd ye vatansız fetöcüler
  • Yykk 06.07.2022 12:09
    Boruyugorup ne yapacan çok merak ettiysen git bir de deniazin alatundaki boruya bak troll seni
  • metin Güner 06.07.2022 11:19
    Hey Maşallah,,, Allah Yolunuzu , Yolumuzu Açık Eylesin... Sıra sıra , Mekik mekik işlenecek İnşallah... Bu daha Başlangıç...İstklal Harbi Karadenizden Başladı.. Gene Egemenliğimiz, Bağımsızlığımız Karadenizden Başlayacak inşallah...
  • Bilal 06.07.2022 10:49
    Hep gemi gösteriyor zaten başka bir şey yok
Daha fazla yorum görüntüle