Cumhurbaşkanı Erdoğan, ATO Congresium'da düzenlenen Geçmiş Dönem Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuştu.

İşte Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

ENFLASYONLA MÜCADELE MESAJI

Eğiimden sağlığa ulaşımdan enerji kadar her alanda sahip olduğu güçlü altyapı ile hedeflerine kilitlenen bir Türkiye var. Dünyada yaşanan zorlu sınamalar Türkiye'nin sahip olduğu bu gücü daha önemli hale getirmiştir. Elbette sıkıntılarımız mevcuttur. Özellikle ekonomide hayat pahalılığının insanlarımızın belini büktüğünün farkındayız. Asgari ücretten memur ve emekli maaşlarına kadar gelir seviyelerini artırarak yaşadığımız sıkıntıları hafifletmeye çalışıyoruz. Belediye Başkanlarımızın maaşlarındaki iyileştirmenin de hayırlı olmasını diliyorum.

ŞUBAT-MART AYINDA KONTROL ALTINA ALACAĞIZ

Belki insanlarımızın alım güçleri enflasyon sebebi ile bir miktar düştü ama kimseyi şisiz, aç ve açıkta bırakmadık. Şubat-Mart ayında enflasyonu kontrol altına almış olarak yolumuza devam edeceğiz. Milletimize gece gündüz şu 3 konuyu anlatacağız. Birincisi ülkemizi nereden nereye getirdiğimizdi. Türkiye'yi hakettiği konuma ancak biz getirdik biz getireceğiz. Koalisyon dönemlerinin ülkemize maliyetleri ile ödediği acı bedeller ortadadır.

Yorumlar 91 Yorum Var
  • Misafir 07.07.2022 11:59
    Evet 2022 yılında ilk 10 ekonomi içinde olacaktık onu da hatırladım şimdi.
  • Mizah 07.07.2022 11:54
    Arkadaşın yorumuna katılıyorum. Sebep olanlar sorunu çözemez. 20 sene inşaat uğruna ülkeyi ithalatçı yapıp imalat sanayini öldüren , inşaat ile büyünmez feryadına hainler deyip inadına inşaata yüklenen , her 3-6 ayda bir düşük faizli konut kredisi ile doları patlatan sorunu çözemez.
  • Olabilir 07.07.2022 11:18
    Bazı ihracatçılar bu ülkede ucuza ürettikleri ürünleri ihraç edip kazandıkları dövizi bu ülkeye sokmayarak bu ülkeyi dolaylı olarak sömürüyor. Afrikalılar da yıllarca aynı yöntemle sömürüldüler. Afrika ülkelerinin ucuz işçilikleri ve zengin maden kaynakları o ülkelerden ihraç edildi, GÖRÜNÜRDE Afrika ülkeleri ihracat rekorları kırdı ama GERÇEKTE ihracattan kazanılan dövizler Afrika'ya dönmedi. İşte şimdi bizim ülkemiz ve ucuz işçilerimiz de aynı yöntemlerle sömürülüyor. Üretim ve ihracat rekorları kırıyoruz diye sevinen hükumetin, ihracattan kazanılan dövizlerin ülkeye dönmediğinden, hatta ülkedeki dövizlerin bile yurt dışına çıkarıldığından, bu çakalların ülkeyi sömürdüğünden haberi yok mu!
  • Olabilir 07.07.2022 11:00
    İhracatçıların çoğu bu ülkede ürettikleri malların enerji, işçilik, ham madde gibi üretim maliyetlerini bu ülkenin sırtına yıkıp, yaptıkları ihracattan kazandıkları Dövizleri bu ülkeye sokmayıp yurtdışında tutuyor. Böylece ne kadar çok üretip, ne kadar çok ürün ihraç ederlerse, bu ülkenin cari açığı da o kadar çok artıyor. SONUÇ: Ne kadar çok ihracat yaparsak o kadar çok Döviz borçlanıyoruz, o kadar çok cari açık veriyoruz. İnsanları fakirleştirip bu ihracatçı firmaların işçilik maliyetlerini düşüren ve artık üretim ve ihracat rekorları kırıyoruz diye sevinen Devlet, neden Döviz borcumuzun ve cari açığımızın arttığını, neden fakirleştiğimizi hala anlayamıyor. Bu ihracatçılar ülkeyi soyuyor.
  • FIRAT 07.07.2022 10:42
    YALAN ! Hiç bir şey düzelmeyecek, kontrol altına alınamayacak !!! Önce yazın ilk başları, sonra Ağustos ayı, sonra yılbaşı, şimdi de 2023 Şubat Mart ayları denmeye başlandı !!! Devletin mekanizması bozuldu benden demesi
Daha fazla yorum görüntüle