İngiliz medyasının saygın gazetelerinden The Times, adını açıklamayan ancak "Odesa" kod adını kullanan Ukraynalı Bayraktar TB2 SİHA operatörünün, işgal süresince başından geçen olayları anlattığı bir haber yayımladı.

"Ukraynalı İHA pilotları, Putin'in savaş makinesini durdurmak için yola çıktı" başlığıyla yayımlanan makalede; "Odesa" kod adlı TB2 operatörü, Bayraktar'ın gücünü ve yaşadığı deneyimleri şu cümlelerle anlattı:

"HER YERİ DELİK DEŞİK OLMUŞTU AMA ÜSSE KENDİ BAŞINA DÖNMEYİ BAŞARMIŞTI"

"Bayraktar TB2 ile yaptığımız iş, tıpkı cerrahi operasyon gibi hassas bir işlem. Bir defasında Rus S-300'ü, Zaporijya nükleer santralinin yakınında benim kumanda ettiğim TB2'yi tespit etti. Anında bir füze fırlattı ve füze TB2'nin çok yakınında patladı. Ona anda TB2'yle teması kaybettim. Üzüldük çünkü SİHA'yı kaybettiğimizi düşünmüştük. Ancak hiç de öyle olmamıştı. Birkaç saat sonra TB2, havaalanına otomatik iniş yaparak mucizevi bir dönüş yaptı. Her yerinin delik deşik olduğunu gördük fakat başarmıştı. O geri dönmüştü. Bu olaydan sonra TB2'yi onardık ve sonrasında çok iyi işlere imza attı.

[Baykar'dan Litvanya'ya Bayraktar TB2 jesti: Ukrayna'ya teslim edilecek] Baykar'dan Litvanya'ya Bayraktar TB2 jesti: Ukrayna'ya teslim edilecek

[Olga Skabeyeva: Bin tane Bayraktar TB2 düşürdük] Olga Skabeyeva: Bin tane Bayraktar TB2 düşürdük

"BİR KEZ DAHA ÜSSE DÖNMEYİ BAŞARMIŞTI"

Bir başka olayda ise; Rus savaş uçağı SİHA'lardan birini füzeyle vurdu. Ancak Bayraktar TB2 yine de uçmaya devam etti. O sırada SİHA'nın kontrolü elimizde değildi. Ancak TB2 yine üssüne geri dönmeyi başarmıştı. TB2 SİHA'nın kalitesi çok etkileyici. Hemen hemen tüm uçuş sistemleri yedeklenmiş olduğundan, yedek sistemler devreye giriyor ve önemli hasarlara rağmen üssüne geri dönebiliyor.

"TEK ATIŞLA KONVOYU DURDURMUŞTUM"

Belarus'tan Ukrayna'ya giren uzun bir Rus konvoyu SİHA'mın kamerasında. Uygun hedefi seçtim ve ve mühimmatı serbest bıraktım. Bombalar konvoyun tam ortasındaki bir araca isabet etti ve akaryakıt tankerleri birbiri ardına zincirleme bir reaksiyonla patladı. Bence bu benim en büyük başarımdı. Düşmanın teçhizatı vardı ama yakıt ikmali yapamıyordu. Böylelikle Chernihiv ve Kiev yönündeki taarruzu durdurmuş olduk."

 

Yorumlar 2 Yorum Var
  • 354261 09.07.2022 11:10
    helal olsun bunu yapan kardeslerimize hepsinin yuregine ellerinine kolarina saglik rabbim onlara zeval vermesin rabbim onlari imandan kurandan ayirmasin yaptiklari herseyi allah rizasi icin yapsinlar inan olsun sirtlari yere gelmez tipki koca yusuf gibi hepsinin kurban bayramini tebrik ederim allaha emanet olun hayirla kalin
  • mas deha 08.07.2022 18:28
    akinciya guzel şatafatlı bir boya yaosajar ne güzel olur du