İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral, geçtiğimiz ay CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylığı üzerine yaptığı açıklamanın çarpıtıldığını belirterek, “Türkiye’nin bir gerçeği var. Bizim milletimizin yüzde 60’ı, 70’i mütedeyyin, dini hassasiyeti yüksek demokratik, laik bir sisteme iman etmiş, inanmış bir toplumuz. Bu sistemde kim aday olursa milletimizin bu konudaki hassasiyetini gündeme getirmek üzere ben Kılıçdaroğlu’nun o konusunu gündeme getirmiştim” dedi.

İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral, memleketi olan Bitlis’in Ahlat ilçesinde partililer ve hemşehrileriyle bir araya gelerek bayramlaştı. İYİ Parti Ahlat İlçe Başkanlığı tarafından ilçenin Selçuklu Çarşısı’ndaki bir çay bahçesinde düzenlenen programda Oral, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bu memleketin bir evladı olduğunu belirten Oral, “Kim bu memlekete halisane niyetle bir çivi çakmışsa ona hizmet etmek için hepimiz amadeyiz. Tüm ecdadımız bu mübarek topraklarda yatıyor.

Genel başkanımızın Ahlat’ı ziyaretinden sonra ülkeyi yöneten iktidar yüzünü ve gönlünü Ahlat’a çevirdi. İktidarımızın da yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Bu hükümet döneminde devletin yüzünü, gönlünü, hizmetini ecdadımızdan bize miras kalan bu mübarek topraklara dönülmesine vesile olmak üzere başlangıçta dediğim gibi MHP Genel Başkanı, AK Parti Genel Başkanı ve beraber çalışmaktan gurur duyduğum Meral Akşener Hanımefendiye Ahlatlılar adına devletimizin yüzünü ve gönlünü buraya çevirmesine vesile oldukları için Ahlat’ın bir evladı olarak teşekkür ediyorum” dedi.

Yorumlar 3 Yorum Var
  • Ali ş 17.07.2022 12:07
    Üç kuruşa 70 takla atan koltuk için veremeyeceğiniz bi değeri kalmayan zavallılar. Yazık
  • kirazlı 17.07.2022 11:37
    görecizzzzzz
  • Misafir 17.07.2022 10:22
    Ulan mğnafık biz laik sistememe aska iman etmeyiz ancak senin gibi imansızlar laik sisteme iman eder Allah cc sizi birlikte olduklarınızdan ayırmasın iki cihandada beraber kılsın sizler tengrici tayfasısınız pkk chp ile aynı yatağa giriyorsunuz şanet olsun size tğrkiyenin 100/51 i imanı anlamda msülğmandır gerisi münafıktır yok öyle bir dünya bir müslğman dinsizlere imansızlara asker polis katillerine oy vermez