Kocaeli’nin Kandıra ilçesinde bir market işletmecisi, bankaya para yatırırken geri gelen 200 TL’lik banknotu önce sahte zannetti. Banka görevlilerinin incelemesiyle paranın sahte olmadığı, koleksiyoncuların ilgileneceği türde bir baskı hatası olduğu anlaşıldı.

Kocaeli’nin Kandıra ilçesinde yaşayan market işletmecisi Kerim Canbaz, bayram yoğunluğunda kazandığı paraları bankaya yatırarak değerlendirmek istedi. Yatırdığı paradan 200 TL’lik bir banknotun ‘hatalı para’ uyarısıyla tekrar kendisine dönmesi üzerine durumu sorunca gerçek ortaya çıktı. Para, ilk önce sahte zannedildi fakat yapılan incelemede sahte değil hatalı basım olduğu anlaşıldı. 200 TL’lik banknotta Atatürk siluetinin üzerinde 200 yazdığı görüldü. Banka görevlilerinin bu tarz hatalı paralarla ilgilenen koleksiyoncular olduğunu belirtmesi üzerine Canbaz, sevinç yaşadı. Şimdiye kadar teklifler aldığını fakat kafasında bir rakam olduğunu belirten Kerim Canbaz, sermaye oluşturmak ve oğlunu yurt dışında okutmak istediğini söyledi.

Yorumlar 4 Yorum Var
  • terim 17.07.2022 13:40
    Hatalı para basalım daha değerli oluyor diyen arkadaş çok güzel yerinde ima olmuş. TL nin değerini artırmak istiyorsak hatalı basıp koleksiyocular değer katar mantığı yanlız bişeyin çok olması bulunmasını kolaylsştırır ve değeri yine çöp olur.Bu yüzden paramızın değerini yükseltmek istiyorsak her ne pahasına olursa olsun yerli sermaye ile yerli üretim ürünleri tüketmeliyiz.Tüketici olarak döviz karşısında olumlu baskıyı en etkili ve fazla hissettirecek tüketicidir.İlk etapta fazla hissetmiycez ama zamanla firmaların piyasaya göre pozisyon ve tepkisi ile süreç hızlanacak ve TL nin değerinin zamanla arttığını göreceğiz.Dolarizasyonun önünü kesmek istiyorsak son tüketiciden başlamalı.
  • Remzi 17.07.2022 11:29
    200 tele zarar ettim diye üzüldün deilmi Ama koleksiyoncusu duyunca şimdi ona 50 bin 100 bin istersin hainsiniz biz Türkler çok tehlikeli yaratıkların para için varyaaa çok çıkarcıyoz
  • Nümismatik 17.07.2022 10:59
    Değeri en fazla 1000tl eder...Fazla etmez..20 yıl nümismatikle uğraştım..Bu iş çok dar bir çerçevede döndüğü için bıraktım..
  • Mustafa 17.07.2022 10:56
    Hatalı para basalım daha kıymetli oluyor