Cumhurbaşkanı Recep Tayyip  Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nın ardından millete seslendi. Başkan Erdoğan, milyonlarca kişiyi ilgilendiren önemli müjdeleri duyurdu.

ERDOĞAN'DAN ÖĞRETMENLER, KUR'AN KURSU ÖĞRETİCİLERİ VE TIP OKUYAN ÖĞRENCİLERE MÜJDE

Erdoğan açıklamasında, ''Devlete bağlı üniversitelerimizin Tıp ve Diş Hekimliği Fakültelerinin son sınıf öğrencilerine asgari ücret tutarı kadar ödeme yapılacak. Hayırlı olmasını diliyorum. Hekimlerimize ve diğer çalışanlarımıza yönelik hiçbir şiddet eylemi kabul edilemez. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi eğitim kurumlarında ek ders ücreti karşılığı görev yapan öğretmenlere ve usta öğreticiler ile Kur’an kurslarında görevlendirilen öğreticilere her 5 ders için ilave 1 saat ek ders ödemesi yapacağız.'' ifadelerini kullandı.

BAŞKAN ERDOĞAN ŞU İFADELERİ KULLANDI;

Ücretli çalışan öğretmenlere ve usta öğreticilere de müjde veren Erdoğan, şunları kaydetti:

"Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi eğitim kurumlarında ek ders ücreti karşılığı görev yapan öğretmenlere ve usta öğreticiler ile Kur'an kurslarında görevlendirilen öğreticilere her 5 ders için ilave 1 saat ek ders ödemesi yapacağız. Bu düzenlemenin ardından haftada 30 saat derse giren bir öğretmenin, usta öğreticinin ve Kur'an kursu öğreticisinin alacağı ücret 3 bin 400 liradan yüzde 68 artışla 5 bin 740 liraya yükselmektedir. Usta öğreticilerimizin 40 saat üzerinden alacakları ücret de 4 bin 500 liradan yüzde 64 artışla 7 bin 400 liraya çıkmaktadır. Yeni düzenlemenin ücretli çalışan öğretmenlerimize, usta öğreticilerimize ve Kur'an kursu öğreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum."

- "Tıp ve diş hekimliği fakültelerinin son sınıf öğrencilerine asgari ücret kadar ödeme yapılacak"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, en büyük reformları gerçekleştirdikleri alanların başında sağlığın geldiğine işaret ederek, şöyle konuştu:

"Öğrencisinden en üst düzey yöneticisine kadar sağlık çalışanlarının tamamının işini huzur ve güven içinde yapması en önemli önceliğimizdir. Bunlar arasında tıp ve diş hekimliği fakültelerimizin son sınıflarında kurum personeli gibi mesai yaparak, nöbet tutarak çalışan, bilfiil hastalarla ilgilenen öğrencilerimiz de vardır. Hekim adayı öğrencilerimizin hem emeklerinin karşılığını vermek hem motivasyonlarını yükseltmek için kendilerine yapılan ve asgari ücretin üçte biri kadar olan ödeme miktarını artırma kararı aldık. Devlete bağlı üniversitelerimizin tıp ve diş hekimliği fakültelerinin son sınıf öğrencilerine asgari ücret tutarı kadar ödeme yapılacak. Bu düzenlemenin her iki fakültemizin öğrencilerine hayırlı olmasını diliyorum."

Sağlık çalışanlarına yönelik hiçbir şiddet eyleminin kabul edilemeyeceğini vurgulayan Erdoğan, "Bunun asla affedilir yanı yoktur. Bu ihanettir. Böyle bir ihaneti biz devlet olarak kabul etmeyeceğimiz gibi yargımızın tüm kurumları da bunların zaten üzerine üzerine gitmektedir. Hastanelerde sağlık çalışanlarına yönelik saldırıların önüne geçmek için caydırıcı tedbirler alınması hususunda Sağlık ve İçişleri bakanlıklarımız gereken koordinasyonu sağlayacaktır." ifadelerini kullandı.

BAKAN KOCA MÜJDEYİ PAYLAŞTI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından Başkan Erdoğan'ın müjdesini paylaştı:
Cumhurbaşkanımız açıkladı: Tıp ve Diş Hekimliği Fakültelerinin son sınıflarında okuyan, kurum personeli gibi mesai yaparak, nöbet tutarak çalışan, bilfiil hastalarla ilgilenen İntörn hekimlere ve diş hekimliği son sınıf öğrencilerine asgari ücret tutarı kadar ödeme yapılacak.

Yorumlar 126 Yorum Var
  • S.ATAKAN 20.07.2022 13:44
    Emeklilerede bir ara zam yapsanız başkanım asgari ücret bile alamıyoruz....
  • Atakan 20.07.2022 13:42
    Emekli aylığımız asgari ücreti geçerken şimdi gerilerde kaldık.... Emeklilerede bir ara zam yapsanız başkanım....
  • Murat Bingöl 20.07.2022 11:58
    Olan yine fakire olacak her şeye zam gelecek
  • Mustafa pala 20.07.2022 03:17
    Sayın başkan engelli ve yaşlı kişilere neden tam emekli maaşı vermiyorsun resmi olarak
  • Mustafa 20.07.2022 03:15
    Sayın başkan engelli ve yaşlı kişilere neden tam emekli maaşı vermiyorsun resmi olarak
Daha fazla yorum görüntüle