Fransız gazeteci J. Christophe Buisson Twiiter hesabından "Birkaç saat içinde Trakya’da, Meriç nehri üzerindeki Türk-Yunan sınırında olacakları izleyin. Ordular alarmda, siperler inşa ediliyor" diye paylaşım yaptı.

Yunanistan'ın son bir aydır Meriç nehri çevresi ve Dedeağaç'ta büyük bir hazırlık yaptığı haberleriyse sık sık gündeme geliyor. İstanbul Topkapı Üniversitesi Öğretim Üyesi ve ASAM Türk DEGS Başkanı Müstafi Tümamiral Doç. Dr. Cihat Yaycı yapılan bu paylaşımı Haber7'ye değerlendirdi.

Yaycı, "Yunanistan'ın turizm sezonu içerisinde temkinli davranacağını düşünüyorum ama 15 Eylül'den sonra her şey çok farklı olabilir" şeklinde uyardı.

Muhabir: Gamze Türk
Kurgu: Seda Yeşilkaya

Yorumlar 2 Yorum Var
  • Antep 2701 20.07.2022 05:46
    Cihat Yaycı tam bir vatansever...Onun kıymetini bilmeliyiz..Kendisini Sayın Cumhurbaşkanımız derhal, Deniz ve Kıyı güvenliğiden sorumlu, tam yetkili, , Dz.Kuvv.K.ligi ve Kısmen Hz K.K.ligi da dahil müşterek harekât yetkisi olan Savunma Bakanlığına bağlı bir alt unsur sayilan bir *müsteşar* yapmalıyız.. Yoksa bütün Yunanistan bu adamın peşinde.. Allah'ım korusun, bunu çok sıkı korumalıyız....
  • mehmet coşkun 20.07.2022 02:06
    meclisin yarısı yunan,dan daha rum.nasıl bir birliktelik bekliyorsunuz cihat bey..adamlar tayyip gitsinde bize bir il verseler yeter diyor..zaten ezan sesinden,kuran kurslarından,ayosofya camiinden rahatsizlik duyan bir guruh var..yunan isgal etse eniste gelmis diyecek,ayosofya,da rumlarla ibadet,aksam meyhanede sirtaki yaparlar..ama oyle ki..olasi bir savasta yunan,dan önce dönmelerin kafasına sıkılmalı ilk is olarak..