Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Tahran Zirvesi'nde 3 liderin verdiği fotoğraf karesi için "Bu bir meydan okumadır" dedi.

Alman gazetesi Bild'e konuşan Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Tahran Zirvesi'nde Erdoğan, Putin ve Reisi'nin verdiği fotoğrafla alakalı değerlendirmelerde bulundu.

"Türk Cumhurbaşkanı'nın bu fotoğrafta olması, kibarca söylemek gerekirse; bir meydan okumadır" diyen Baerbock, fotoğraf karesinin kendisi için, özellikle de bir NATO üyesi açısından anlaşılmaz olmaktan öte olduğunu söyledi.

Tahran'daki zirveye dair görüşlerini paylaşmaya devam eden Alman Bakan, "Tahran'daki toplantı, ortak değerlerimiz için bir arada durmamızın ne kadar önemli olduğunu tekrar gösterdi" dedi.

Yorumlar 8 Yorum Var
  • abdulbaki 25.07.2022 12:47
    almanlar boşuna abartmış. iran Türk milletinin düşmanıdır. asla sırtımızı dönemeyiz. Rus düşman demeye gerek olmayan düşmanımızdır. bu resim siyasi bir görüntüden başka bir şey değil.
  • Enerji krizi* 25.07.2022 12:37
    Herkes rolünü oynamıştır ittifakın biraraya gelmesinin asıl hedefi enerjidir.Katılımlar hızlanacaktır Avrupadan ilk katılımcının Macaristan yada Bulgaristan olacağını tahmin ediyorum.
  • Enerji krizi* 25.07.2022 12:13
    Almanların bu üçlü ittifaktaki temel kaygısı şudur:Rusların çarlık rusyasına, İranlıların Büyük Fars imparatorluğuna,Türkiyenin ise,Osmanlı imparatorluğuna bu ittifakla geri dönüş yaşarlarmı korkusudur.
  • Misafir 25.07.2022 10:08
    Bu hanım kızımıza Nato'nun Türkiyeye yaptığı yanlışları araştırırsa yanlışın nerede olduğunu anlar. Vesselam
  • Özgür 24.07.2022 20:44
    Kuduruyorlarrr
Daha fazla yorum görüntüle