Yedi Güzel Adam’ın son temsilcisi, ‘Gül Yetiştiren Adam’ Rasim Özdenören, Hakk’a yürüdü…

Türk edebiyatının usta kalemlerinden olan Rasim Özdenören, 20 Mayıs 1940'ta Kahramanmaraş'ta dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini burada tamamlayan Özdenören, daha sonra İstanbul Üniversitesi Gazetecilik Enstitüsü'nden mezun oldu. Ardından İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi.

1970'te yüksek lisans yapmak için Amerika'ya gitti. İki sene kaldıktan sonra Türkiye'ye döndü ve Kültür Bakanlığı'nda Bakan Müşaviri olarak göreve başladı. Rasim Özdenören, yazar olmak için 3 sene sonra görevinden ayrıldı.

1980'de Kültür Bakanlığı'ndaki görevine geri dönen Rasim Özdenören, 1981’de Yayın Temsil Dairesi Başkanı oldu. Alanında sürekli bir yükselme kaydeden Özdenören, 1984’te Genel Sekreter Yardımcısı, 1988’de ise Genel Sekreter olarak çalışmalar yürüttü. 2004’te ise emekliye ayrıldı.

Çok Sesli Bir Ölüm, Gül Yetiştiren Adam, Müslümanca Düşünme Üzerine Denemeler gibi birçok önemli eseri kaleme alan Rasim Özdenören'in yazıları Diriliş, Mavera ve Yedi İklim gibi dergilerde yayımlandı.

Özdenören yazarlık hayatı boyunca birçok ödülün sahibi oldu. 2015'te de Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü'ne layık görüldü.

Yorumlar 0 Yorum Var