Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi'nin yeniden ibadete açılışının ikinci yıl dönümünde Ayasofya'ya özel iki kitap yayımladı, belgesel hazırladı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi'nin yeniden ibadete açılışının ikinci yılı dolayısıyla "Türkiye'nin Ayasofyaları" isimli bir belgesel hazırlandı, "Muhteşem Ayasofya'nın Mimari Özellikleri" ve "Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'nin Hiç Dinmeyen Gündemi: Ayasofya Müzesi'nden Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi'ne" kitapları yayımlandı.

"Türkiye'nin Ayasofyaları" belgeselinde, İstanbul'daki Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi de dahil olmak üzere, Anadolu'nun farklı kentlerinde bulunan dokuz Ayasofya camisinin tarihi ve hikayeleri anlatıldı.

"Kutsal hikmet" anlamına gelen Türkiye'deki Ayasofya camilerinin eşsiz mimari dokularına ve tarihi eserlerin detaylarına yer verilen belgeselle, Türkiye'nin kültür ve inanç turizminin tanıtımı hedeflendi.

İkisi İstanbul'da, diğerleri İznik, Edirne, Kırklareli, Trabzon, Gümüşhane, Zonguldak ve Bitlis'te bulunan, dini, mimari ve sanat tarihi açısından eşsiz güzelliklere ve öneme sahip Ayasofya ismi taşıyan camilerin tanıtıldığı "Türkiye'nin Ayasofyaları" belgeseli, yarın saat 21.00'de TRT Belgesel'de ve Başkanlığın sosyal medya hesaplarında yayımlanacak.

Yorumlar 1 Yorum Var
  • Türkiyem 23.07.2022 19:20
    Cahape yönetimde olsaydı şimdiye kadar ayasofya yıkılırdı yerine heykel yaparlardı