Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, kesin ihraç istemiyle sevk edildiği Yüksek Disiplin Kurulu'na (YDK) sözlü savunmada bulundu.

Özcan, parti kurallarıyla bağdaşmayan tutum ve davranışları nedeniyle 13 Haziran günü MYK kararıyla ve kesin ihraç talebiyle oy birliği ile YDK'ya sevk edildi.
Daha önce yazılı savunmasını veren Özcan, bugün toplanan YDK'da ise sözlü savunmada bulundu.

Partiden ayrılırken gazetecilere açıklamada bulunan Özcan, daha önce yazılı savunma verdiği YDK'ya bugün de sözlü savunma yaptığını söyledi.
YDK'nın adil bir karar vereceğine inandığını belirten Özcan, "İçerde de ifade ettim, ben 22 yaşında bu partiye davet üzerine değil kendi iradem ile 'ülkeme, partime ne katabilirim' diye katılanlardanım. Partiye 'gel seni milletvekili, belediye başkanı yapalım' denilerek, davetle gelenlerden değilim." dedi.

CHP'ye bir makam, mevki sahibi olmak için de gelmediğini vurgulayan Özcan, şunları kaydetti:

"Partide gençlik kolu, ilçe, il başkanlığı, belediye meclis üyeliği, PM üyeliği, milletvekilliği son olarak da belediye başkanlığı yapan biriyim. Ben bu partinin öz evladıyım. Beni sonradan gelenlerle karıştırmayacaklarını düşünüyorum. Bugün, 'hiç ceza verilmemesine yer olmadığına' karar verilmesini talep ettim. Ama bir ceza verilirse, ihraç kararı verilirse de yasal haklarımı mahkemede aramaya devam edeceğim. Verilecek karar ne olursa olsun, ben Atatürkçüyüm, Türk milliyetçisiyim, CHP'nin 6 okuna, ana ilkesine her zaman sahip çıkan biriyim, bu tavrımda en ufak bir değişiklik olmayacak. Başta geçici sığınmacılar konusu başta olmak üzere temel konulardaki düşüncelerimde ve söylerimde herhangi bir değişiklik olmayacak. Beni HDP istiyor diye, AKP istiyor diye, FETÖ'cüler istiyor diye, yandaş basın istiyor diye partimden ihraç edeceklerini zannetmiyorum. Şimdiye kadar sarı öküzleri verdik birilerine ben yeni sarı öküz olmak istemiyorum. Bugün de hakkımda olumlu bir karar çıkmasını bekliyorum."

YDK sürecinin kadınlarla ilgili sözlerinden dolayı mı alındığının sorulması üzerine Özcan, çoğu çalışanını kadınların oluşturduğunu belirterek, bu gerekçenin soyut bir gerekçe olduğunu, asıl gerekçenin farklı olduğunu bildiğini söyledi. Özcan, "Ben hayatım boyunca cinsiyetçi söylem kullanan biri olmadım. Kadınlara her zaman pozitif ayrımcılık yapan biriyim." dedi.

Yorumlar 2 Yorum Var
  • Muhammed 26.07.2022 21:00
    Burak van rumuzlu şahıs. Sevdiğin din düşmanlarıyla haşrolursun inşaallah...
  • burak van 25.07.2022 17:17
    valla chp li değilim ama seni seviyorum fakat o bayana bana onu yaptin bunu yaptin ben evliyim demen hoş değildi