Fenerbahçe 'ye 2019-2020 sezonunun başında Ağustos ayında transfer edilen Adil Rami fazla forma şansı bulamamıştı. Rami o dönem teknik direktörü olan Ersun Yanal'ın kararlarıyla ilgili şok ifadeler kullandı. Fas asıllı Fransız savunma oyuncusu Adil Rami, bir programda Türkiye'de oynadığı zamanları değerlendirdi. 

YANAL'A ŞOK İTHAM

Fransız futbolcu Fenerbahçe'de forma giydiği dönem teknik direktörü olan Ersun Yanal'ın kendisini prim alamadığı için oynatmadığını iddia etti. Rami, Türk bir menajer ile arasında geçen ilginç diyalogu anlattı. İşte detaylar...

'KAZANIYORUZ, OYUNA NEDEN ALIYORSUN?'

Çok konuşulacak ifadeler kullanan Adil Rami, ''Teknik direktör beni oynatmıyordu. Bekliyorum, bekliyorum... 1 defans oyuncusu sakatlandı. Daha sonra ikincisi sakatlandı. hiyerarşide üçüncü stoper oyuncusu bendim. Bir zaman sonra takımda sağlam savunma oyuncusu kalmadı. Kendime artık sıra bende oynayacağım dedim. Bu sefer ise 6 numarayı geriye çekti. Neden böyle olduğunu çözmeye çalışıyorum. Antrenmanlara devam ediyorum. Bir gün takımın bir numaralı stoperi benimle birlikte yedek kulübesindeydi. Neden? Çünkü taraftar ıslıklamıştı. Kendisi de çok kötü oynamıştı. Artık oynayamıyordu. Maçta 3-0, 3-1 veya 4-1 öndeydik.75-80. dakika doğru o savunma oyuncusunu oyuna aldı. Kazanıyoruz, niye savunma oyuncusu alıyorsun oyuna?'' ifadelerini kullandı.

'TÜRK MENAJER İLE TEKNİK DİREKTÖR PRİMİ PAYLAŞIYOR'

Adil Rami, kendisiyle bir Türk menajer arasında geçen konuşmayı anlattı. Rami, ''Bir gün bir Türk menajer beni aradı ve Çin Ligi'nden iyi bir teklif getirdiğini söyledi. O ara Çin'de olan Rennes teknik direktörü Bruno Genesio ile de bir görüşmem oldu. O menajer bana daha sonra 'Fenerbahçe'de neden oynayamıyorsun biliyor musun?' dedi. Neden diye sordum. 'Çünkü menajerin kız kardeşin, yabancı birisi. Türk bir menajer ile çalışmalısın' dedi bana. Bu işlerin nasıl olduğunu bilmediğim için neden diye sordum. Bana sözleşmemde belirli sayıda maça çıkmam halinde 200, 300 ve 500 bin Euro gibi primler olup olmadığı sordu. Bende evet cevabı verdim. 'İşte bu yüzden oynamayacaksın' dedi. Ne alaka diye sorduğumda ise bir Türk menajer ile çalıştığın zaman bu primin teknik direktör ile paylaşıldığını ve antrenörün de bu sebeple seni oynatmak zorunda kaldığını söyledi. O zaman bazı şeyleri anladım ve futbolu bırakmayı düşündüm.'' ifadelerini kullandı.

SADECE 7 MAÇTA OYNADI

Rami, o sezon sarı lacivertli formayı 6'sı Türkiye Kupası olmak üzere toplamda 7 maçta giymişti.

Yorumlar 38 Yorum Var
  • irfan 26.07.2022 09:59
    Ulan kazma seni almaları hatai di zaten. Ben olsam o kilo ve hantallıkla ilk onsekize bile almazdım. Ersun hocayı töhmet altında bırakmış . Bu kadar saçma hesap olur mu ?
  • Hacı CAN 26.07.2022 09:46
    o yüzdenmi ülkemiz yabancı futbolcu çöplüğüne döndü her takımda en az 14yabancı oyuncu bulunuyor taraftarlara sesleniyorum paraların niye yurt dışına kaçırılıyor her yıl yurt dışından kupamı getiriyor bu kulüpler bunun hesabını ne zaman sormaya başlayacaksınız ülkemde ekonomi kötü açız açız diye bağıranlar bu çöplüğü ne zaman görecek paralarımız yurt dışına gideceğin kendi gençliğimize ne zaman dönecek utanmaz arlanmaz spor kanalları ne zaman özüne dönecek hep bu çöplüğü şakşaklayacakmı
  • yıldırım 26.07.2022 09:19
    Şimdi anlaşıldı Türk futbolunun yerlerde sürünme nedeni. Kendi ceplerine çalışmışlar. Sahi bu kişi şimdi nerde. Hala iş bulabiliyormu.
  • xxx 26.07.2022 09:14
    her isimiz sahtekarlik Allah birgün bize carpacak ama ne zaman
  • Misafir 26.07.2022 08:54
    Maalesef, burası Türkiye ve herşey para
Daha fazla yorum görüntüle