Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis, Amerikan televizyonu CNN International'e mülakat verdi.

Julia Chatterley'in sunduğu programa bağlanan Miçotakis, Türkiye'yi hedef alan ifadeler kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı; Neo-Osmanlı revizyonistçiliğiyle suçlayan Yunan Başbakan, NATO ve AB'nin bölgede yeni bir istikrarsızlık istemeyeceğini kaydetti.

"BENCE ERDOĞAN, ÖNCE TÜRK EKONOMİSİNİ CANLANDIRMALI"

Yunanistan'ın Türkiye'ye karşı sorumlu davrandığını ve Yunan-Türk ilişkilerinin tek çerçevesinin uluslararası hukuk olduğunu belirten Miçotakis, "Son aylarda Türkiye'den gelen ciddi zorluklarla karşı karşıyayız. Bence Cumhurbaşkanı Erdoğan, Neo-Osmanlı emellerini ön plana çıkarmaya çalışmak yerine, Türk ekonomisini canlandırmaya çalışsaydı; vatandaşlarına bir iyilik yapardı. Her halükarda ulusal egemenliğimizi ve egemenlik haklarımızı savunacağım, bu pazarlık konusu değil" ifadelerini kullandı.

GERİLİMİ ARTAN TÜRK-YUNAN İLİŞKİLERİ

Diyalog zeminin oluşmasından sonra Yunan tarafının hamleleriyle Türkiye-Yunanistan hattında gerilim yeniden artmıştı. Miçotakis'in ABD Kongresi'nde Türkiye'yi hedef alması ve F-16 tedarikinin engellenmesi için lobi çalışması yürütmesi; Ankara'yı kızdırmıştı. Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan Başbakanı için "Artık benim için Miçotakis diye biri yok" derken, Miçotakis ise; "İletişimi kesen taraf biz olmayacağız" cevabını vermişti.

Daha sonra iki ülke başkentleri arasında gerilim; karşılıklı açıklamalarla zirveye çıkmıştı.

Yorumlar 1 Yorum Var
  • bozok 29.07.2022 11:20
    korkunun ecele faydası yok beklenen gün gelmekte hepinize hesap soracak reis...