Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yeni geliştirilen Zirkon hipersonik kruz füzelerinin birkaç ay içinde Rus donanmasında kullanıma hazır olacağını açıkladı.

Saint Petersburg'daki Donanma Günü töreninde konuşan Rusya lideri, “Dünyada benzeri yok” dediği füzelerin Rus çıkarlarına uygun bölgelere konuşlandırılacağını söyledi. Donanmaya bağlı Amiral Gorşkov firkateyninin yeni hipersonik füzelerle göreve çıkacağını duyuran Putin, savunma alanında yeni bir kararnameyi de imzaladı.

[Putin, St. Petersburg'da Rus Donanması Günü'nde konuştu] Putin, St. Petersburg'da Rus Donanması Günü'nde konuştu

Putin, “Burada önemli olan Rus donanmasının egemenliğimize yönelik her türlü tehdide ışık hızıyla yanıt verebilmesidir” dedi.

Törene Rus filosuna bağlı gemiler de katıldı.

Açıklamanın, Ukrayna güçlerinin Rusya’nın 2014’te ilhak ettiği Kırım’daki Rus filosunu vurmasının ardından gelmesi dikkat çekti. Beş askerin yaralandığı saldırı nedeniyle Kırım’da düzenlenecek Donanma Günü etkinlikleri iptal edilmişti.

Putin’in katıldığı törende, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Rus Donanması Başkomutanı Nikolay Evmenov ve Rus ordusunun Batı Askeri Bölge Komutan Vekili Vladimir Koçetkov da hazır bulundu. Rus donanmasının geçit töreninde 40'tan fazla savaş gemisi, bot ve denizaltı, 42 uçak ve 3 bin 500 Rus deniz askeri yer alırken, Putin ve beraberindekiler üzerinde Rus devlet arması olan 001 numaralı bir botla donanma gemilerini yanlarından geçerek selamladı.

"LONDRA'YI 5 DAKİKADA VURUYOR"

Zirkon hipersonik füzeleri, saatte 10 bin kilometre hıza ulaşabiliyor. Füzeyi 'Durdurulamaz' ve 'yenilmez' olarak tanımlayan Putin yeni silahları ile dünyanın neredeyse her noktasını vurabileceklerini aktarmıştı.

Mart ayında tanıtılan Zirkon füzesiyle ilgili İngiliz The Sun gazetesi, "Rusya, Londra'yı 5 dakika içinde vurabilecek hipersonik nükleer füzenin görüntülerini yayınladı" yorumunda bulunmuştu.

ŞEYTAN FÜZELERİ DAKİKALAR İÇİNDE AVRUPA’YI VURABİLİYOR

Rus ordusunun son dönemde savaş gemilerinde ve denizaltılarda denediği Zirkon füzeleri, sesten dokuz kat hızlı yol alabiliyor.

Rusya Devlet Başkanı Putin, daha önce de NATO'nun “Şeytan II” olarak nitelediği Sarmat isimli kıtalararası balistik Rus füzesinin bu yılın sonuna kadar kullanılmaya başlayacağını açıklamıştı. Rusya, 18 bin kilometre uzaklıkta bir hedefi vurabilme özelliğine sahip bu füzeyle Avrupa’nın büyük bölümünü dakikalar içinde vurabileceğini duyurmuştu.

Yorumlar 1 Yorum Var
  • Erdal 01.08.2022 09:27
    Allah var gam yok....