İstanbul Şişli'de scooter kullanıcısı Dilara Gül'e çarparak ölümüne neden olan sürücü Hakan Akçelik hakkındaki soruşturma tamamlandı. İddianamede, Akçelik'in alkolsüz olduğu, kazada her iki tarafından eşit derecede kusurlu olduğu belirtildi. İddianame, şüpheli Hakan Akçelik hakkında Taksirle ölüme neden olma suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istendi.

Osmanbey Halaskargazi Caddesinde 12 Temmuz'da meydana gelen kazada, Mecidiyeköy yönüne ilerleyen Hakan Akçelik'in kullandığı 34 PR 0653 plakalı otomobil, skuter kullanan Dilara Gül'e çarptı. Çarpmanın şiddetiyle skuterdan metrelerce uzağa düşen Gül, ağır şekilde yaralandı. Olay yerine çağrılan sağlık ekipleri tarafından yaralı şekilde hastaneye kaldırıldı. Bir dans okulunda eğitmen olduğu öğrenilen Dilara Gül (23) hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Otomobil sürücüsü Hakan Akçelik, gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü. İlk ifadesinde 'skuterı aniden önüme kırdı, duramadım' dediği öğrenilen Akçelik, işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Hakan Akçelik, çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe, taksirle öldürme suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ŞÜPHELİ HAKKINDA TAKSİRLE ÖLÜME NEDEN OLMA SUÇUNDAN 6 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Şüpheli hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı. İddianamede, skuter kullanıcısı Dilara Gül ve otomobil sürücüsü Hakan Akçelik'in eşit derecede kusurlu olduğu ifade edildi. Sürücü Akçelik'in olay sırasında alkolsüz olduğu da iddianamede belirtildi. Kavşağa yaklaştığı sırada Hakan Akçelik'in trafik ışıklarının yeşilden sarıya döndüğü sırada aracıyla hareket ettiği, bu sırada Gül'ün ise skuter ile manevra ihlali yaptığı kaydedildi. Hazırlanan iddianamede şüpheli Hakan Akçelik hakkında Taksirle Ölüme neden olma suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası talep edildi. İddianamenin kabul edilmesi halinde tutuklu bulunan şüpheli Akçelik ilerleyen günlerde hakim karşısına çıkacak.

Yorumlar 37 Yorum Var
  • Misafir 25.08.2022 07:04
    Bir de bu scoter belası çıktı gençler gelişi güzel yollarda geziniyorlar bu araçları kaldırsınlar gereği yok
  • Özel biri 25.08.2022 00:30
    Evet scoteer kullanma için yol yapılması gerek sürücü kendi yolunda ailesine yazık yollar para kazanıyor diye scooterlarla dolmuş hem pahalı hemde tehlikeli bir trafik dizaynı gerek ölümler ve kazalar articak bu gidiş hayırlı bir gidiş deyil.
  • Cengiz 24.08.2022 22:05
    Yani biraz daha yavaş gidebilirdin.
  • Melihh 24.08.2022 21:50
    kadin yola bıkmadan atlıyor
  • şahin 02.08.2022 09:59
    önüme birisi atlayacak diye araba sürmeye korkar oldum. birde olay yerınde kamera yoksa uğraş mahkeme ve karşı tarafın ailesi ile.
Daha fazla yorum görüntüle