Bu yıl ilk kez 2-12. sınıflardaki tüm öğrencilere açılan BİLSEM yaz okulları atölye programlarında, bilim ve sanat alanında açılacak programlara başvuran tüm öğrenciler eğitime katılabiliyor.

Programlar; ilkokul, ortaokul ve lise kademeleri için ayrı ayrı hazırlandı. Etkinlik temelli geliştirilen programlarda öğrencilerin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda potansiyellerini en üst düzeyde ortaya koyabilmelerini sağlamak ve yaz dönemini en verimli şekilde değerlendirmelerine katkı sunmak amaçlandı. 
 Ayrıca, öğrencilerin atölyelerde aldıkları eğitim ile bilimsel düşünce ve davranışlarla estetik değerleri birleştiren; üretken, sorun çözen, kendini gerçekleştirmiş bireyler olarak yetişmeleri, yetenekleri ve yaratıcılıklarını erken yaşta fark ederek en üst düzeyde kullanmaları ve beceriler edinmeleri hedeflendi.

2 ve 12. sınıfta okuyan tüm öğrencilere yönelik açılan BİLSEM yaz okulları yoğun ilgi görmeye devam ediyor. 4 haftalık Eğitim süresinde öğrenciler, Havacılık ve Uzay Atölyesi, Robotik Atölyesi, Yaratıcı Yazarlık Atölyesi, Akıl Oyunları Atölyesi, Bilimsel Araştırma Teknikleri Atölyesi,  Erdem Atölyesi, Düşünme Eğitimi Atölyesi, Görsel Sanatlar Atölyesi, Müzik Atölyesi, Yenilikçi Tarih Atölyesi, Elektronik Atölyesi, Tasarım ve İnovasyon Atölyesi, Yenilenebilir Enerji Atölyesi gibi atölyelerde eğitim alıyorlar. 

 

Spiker: Müge Çakmak

Kurgu: Yasin AKÇA

Kameraman: Mutlu ŞAHİN

Yorumlar 1 Yorum Var
  • Misafir 04.08.2022 23:55
    Geçmiş dönemlerde amacına hizmet edemedi bu gün bu aşamaya gelmesi sevindirici