İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi'ne başlattığı saldırı kapsamında "Yüksek Komuta Odası" kurulduğunu, 25 bin kadar yedek askerin göreve çağrıldığını açıkladı. İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamaya göre, Savunma Bakanlığı kapsamlı bir şekilde yedek askerlerin göreve çağrılması yönündeki kararı onayladı.

Savunma Bakanı Benny Gantz, farklı birliklerden yaklaşık 25 bin yedek askerin göreve çağrılması yönünde orduya talimat verdi. İsrail Hava Kuvvetlerinin, Gazze Şeridi'ndeki Han Yunus kentinde "İslami Cihad Hareketine ait bir füze fırlatma mekanizmasının bulunduğu hedefi vurduğu" bilgisi paylaşıldı.

YÜKSEK KOMUTA ODASI KURULDU

Açıklamada, aynı noktadan başarısız bir füze fırlatma girişiminin yapıldığı ileri sürüldü. İsrail Genelkurmay Başkanlığının orduya "olağanüstü durum" haline geçmesi emri verdiği ve bu çerçevede "Yüksek Komuta Odası" kurulduğu aktarıldı.

Orduya bağlı özel kuvvetlerin ve topçu birliklerinin Gazze Şeridi içindeki İslami Cihad'a ait hedefleri vurduğu bildirildi. Haaretz gazetesine konuşan üst düzey askeri kaynak, Gazze'den saldırılara "bir karşılık beklediklerini" ve "operasyonun zaman alacağını" söyledi. İsrail ordusu, gün içinde yaptığı açıklamasında ülkenin kuzeyindeki birliklerini ve zırhlı birliklerini Gazze sınırına kaydırdığını duyurmuştu.

İSRAİL'DEN AÇIKLAMA

İsrail güçlerinin Filistin’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırının ardından, İsrail Savunma Bakanlığı, Filistin İslami Cihat Örgütü tarafından Gazze’den İsrail’e yaklaşık 80 roket fırlatıldığını açıkladı.

İsrail güçlerinin, Filistin’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği ve 10 kişinin hayatını kaybettiği saldırının ardından, Filistin’den misilleme geldi. İsrail Savunma Bakanlığı, Filistin İslami Cihat Örgütü tarafından Gazze’den İsrail’e yaklaşık 80 roket fırlatıldığını açıkladı. Bakanlık roketlerden 46’sının sınırı geçtiğini, 33’ünün ise hava savunma sistemleri tarafından engellediğini belirtti.

İsrail'in Gazze'ye saldırısı sonrası Filistinli gruplar İsrail'e roket atıyor. Bölgede Demir Kubbe aktif hale getirilirken, İsrail kaynakları başkent Tel Aviv'de patlama olduğunu rapor ediyor.

İSRAİL'DEN SALDIRI

İsrail güçlerinin, Filistin’in batısında yer alan Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırının bilançosu artıyor. Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, saldırı nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 8’e yaralı sayısının ise 44 yükseldiği belirtildi. Filistinli kaynaklar, İsrail hava saldırısında Gazze'nin Rimal semtinteki Filistin Kulesi'nin vurulduğunu aktardı. Hayatını kaybedenler arasında beş yaşında bir kız çocuğu da bulunuyor.

Yorumlar 182 Yorum Var
  • Melih çora 06.08.2022 16:54
    Ortadoğuda tüm amerikan üsleri ve tüm savaşlar İsrail'in güvenliği içindir Türk ordusu yeni kuruldu. Stres ićindeler. 2016 ya kadar ordumuzun 1. Önceliği İsrail'i korumaktı. İyiki darbe olduda Fetöcü İsrail fanatikleri kısmen açığa çıktı
  • Zeynel karaca 06.08.2022 15:32
    Allahim israili ,yahudileri islam dusmanlarini icerdeki ve disardaki musluman gozuken munafiklari kahreyle kahreyle.......yarab.
  • YUSUF.İR 06.08.2022 15:08
    Bu sirenler çoktan çalıyorlar siz merak etmeyin.
  • Fikret 06.08.2022 13:43
    Burada Israil polemiği yapanlar Israil devletinin kuruluşundan kurulmasından ve varlığından rahatsız olan bireyler! Israil devletinin yeniden kurulacağı kutsal kıtaplarda geçer ve kıyamet alametlerinden birisidir! Yüce Yaradanın bir bildiğì vardır! Nokta.
  • Fırat 06.08.2022 13:39
    Elif rumuzu ile yazan kişi ismin gerçekmi bilmem ama eğer doğru ise o isme kurban ol sen. Erdoğanın ki size niye batıyor acaba.
Daha fazla yorum görüntüle