Kuzey Yarımküre temmuz ayında aşırı sı sıcaklıklarla boğuştu. NASA Dünya Gözlemevi (Earth Observatory), kavurucu sıcaklıkların yaşandığı bu ayı Kuzey Amerika, Avrupa, Afrika ve Asya'yı gösteren iki ısı haritası üzerinde yayınladı.

Haritaya göre ABD'nin neredeyse tamamı ay boyunca ortalamanın üzerinde sıcaklıklara sahipti.

Yalnızca ABD değil Avrupa temmuz ayında büyük bir sıcak dalgası ile karşı karşıya kaldı. Fransa'da sıcaklıklar şaşırtıcı bir şekilde 46 dereceyi buldu.

İngiltere'de de sıcaklık rekor kırarak 41 dereceye ulaştı.

Yunanistan, Fransa, Portekiz, İspanya ve Türkiye'de orman yangınları yaşandı.

Avrupa'daki ekstrem sıcak hava dalgası binlerce ölümle sonuçlandı.

Sıcaklık artışı klima kullanımının artmasına neden olarak birçok ülkeyi enerji alanınında zora sokuyor. Ayrıca ülkelerin altyapıları da büyük zarar geliyor. Örneğin İngiltere'de tren raylarında erime meydana gelmesi sonucu birçok tren seferi ertelendi.

Kürüsel ısınma nedeniyle Dünya'da sıcaklıkların giderek artması bekleniyor ancak Dünya aşırı sıcaklıklara henüz hazır değil gibi görünüyor.

Yorumlar 3 Yorum Var
  • cemşit 08.08.2022 15:38
    Yandık bittik mahvolduk ölecezzz ölecezzzzz, neyse çok konuştum gideyim bir tatil yapayım haydin bye
  • yunus 08.08.2022 14:08
    Güneydogu 50 derece ve üstü
  • esas 08.08.2022 13:57
    Küresel bir kuraklığa inanmadığımdan değil ama bunu abartarak şişirmek için medya da yayınlanan bu tip renklendirilmiş görüntülerde sahtekarlık yapıldığından dolayı itibar edilmemeli diyorum. Ölçüm verilerine de güvenemiyoruz malesef onlarda da makale olsun diye veya birine parasal bağlantıdan eğri sonuçlar oturtabiliyorlar. Hakemli ve ciddi dergilerde yayınlanmalı anca o zaman bakılır. Bu tarzhaberleri meşhur olmak için boyayıp medyaya sürebiliyorlar. Şaka olsun diye kesilmiş sucuğun fotosunu teleskoptan çekilen gezegen fotosu diye verilmesi ve bunun medyada nasıl yayıldığını unutmamak lazım