Türk savunma sanayi tarafından yerli ve milli olarak üretilen "Otokar Cobra II" ve "Nurol Ilgaz" zırhlı araçları Fildişi Sahilli’nde görüntülendi.

Otokar Cobra II ve Nurol Ilgaz zırhlı araçları Fildişi Sahilli’ndeki geçit töreni hazırlıklarında görüntülendi.

Otokar ve Nurol Makine tarafından üretilen zırhlı araçları Fildişi Sahili’nde görüntülendi. Araçların 7 Ağustos tarihinde düzenlenmesi planlanan geçit töreninin hazırlıklarında görüntülendiği aktarıldı. Bu kapsamda Otokar Cobra II ve Nurol Ilgaz zırhlı araçlarına ek olarak ABD merkezli TAG tarafından üretilen LT-79 ve Çin üretimi WZ-551 zırhlı araçları da görüldü.

OTOKAR’DAN 34 MİLYON DOLARLIK İHRACAT

OTOKAR tarafından adı açıklanmayan bir ülkeye 34 milyon dolar değerinde 4×4 Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç ihracatı gerçekleştirildi. Bu bağlamda ihracat KAP (Kamuoyu Aydınlatma Platformu) yoluyla duyuruldu.

KAP üzerinden yapılan bildirimde, "Şirketimiz, 4×4 Taktik Tekerlekli Zırhlı araçlar ile bu araçların yedek parça, bakım ve eğitim hizmetleri satışını kapsayan, yaklaşık 34 Milyon USD bedelli, yeni bir ihracat sözleşmesi imzalamıştır. Sözleşme, teminat mektubu işlemlerinin tamamlanması ve ihracat ile ilgili gerekli izinlerin alınmasını takiben yürürlüğe girecektir. İlgili teslimatların bu yıl içerisinde başlayarak 9 ay içerisinde tamamlanması planlanmaktadır" ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar 1 Yorum Var
  • Ufuk 12.08.2022 00:49
    Birazda Türkiye silahları dolaşsın dünyada.