Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin 4. sondaj gemisi Abdülhamid Han'ın yarın Akdeniz'de ilk sondajı için demir aldığını bildirdi

Bakan Dönmez, Twitter hesabından yaptığı paylaşımında, "Yarın büyük gün!.. Heyecanlıyız… Dördüncü sondaj gemimiz Abdülhamid Han yarın ilk sondajı için demir alıyor. Yolu açık, rüzgarı kolayına, gayreti Abdülhamid Han gibi olsun." ifadesini kullandı

BAŞKAN ERDOĞAN TARAFINDAN UĞURLANACAK

9 Ağustos’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın uğurlayacağı gemide sistem ve ekipman güncelleme işlemlerinin ardından kontrol süreçlerinin başladığı ifade edildi. Güney Kore'deki Okpo Limanı'ndan yola çıktıktan sonra 19 Mayıs'ta Mersin'in Taşucu Limanı'na ulaşan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından adı "Abdülhamid Han" olarak açıklanan, Türkiye'nin hidrokarbon arama çalışmalarına katılacak sondaj gemisinde çeşitli çalışmalar yapıldı. 

2,5 ay Mersin'in Taşucu Limanı'nda kalan Abdülhamid Han sondaj gemisinde bakım, geliştirme ve güncelleme çalışmaları gerçekleştirildi. Teknik donanımı ve fiziki özellikleriyle "Mavi Vatan"daki filonun "en güçlüsü" olarak görev yapacak Abdülhamid Han, Fatih, Kanuni ve Yavuz'un ardından Türkiye'nin dördüncü sondaj gemisi ve dünyanın beşinci büyük gemi olma özelliğini taşıyor. 

Yedinci nesil teknolojiye sahip geminin 238 metre uzunluğu ve 42 metre genişliği bulunuyor. Çift kule ile aktif konumlandırma sistemine sahip, 200 mürettebat kapasiteli gemi, 12 bin 200 metreye kadar sondaj yapabilme yeteneğine sahip gemi, son hazırlıkların tamamlanmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla 9 Ağustos'ta düzenlenecek törenle Taşucu Limanı'ndan ilk görev yerine uğurlanacak.

Yorumlar 105 Yorum Var
  • Hasan SGK Emekli 09.08.2022 14:15
    Sayın Bakanım bence bu gemiyi geçen Malezya ile yaptığınız anlaşma gereği Malezya'ya gönderip orada arama yapsın.Hem oranın güneşi ve denizi harikadır sizde yoğun mesainizde boş kaldıkça gidip ultralüks bu gemide dinlenirsiniz.Gerçi Akdeniz de tatil için fena bir seçenek değil.Artık partiniz Kızılcahamam kampını orada yapar belki.
  • 128 albayrak 09.08.2022 14:06
    bizim öbür sontajgemilerimiz nerde ??
  • Mehmet Doğan 09.08.2022 13:57
    Hayırlı olsun. Hayırlı haberler alırız İnşaallah ....
  • Türk 09.08.2022 13:31
    Allah utandırmasın.. Yolu ve bahtı açık olsun
  • Hasan SGK Emekli 09.08.2022 12:48
    Cumhuriyet tarihimizin en başarısız Enerji Bakanı olduğunuzun farkındamısınız acaba.Bu hükümetin en başarılı olduğu Bakanlık Çevre ve Şehircilik Bakanlığıdır.
Daha fazla yorum görüntüle