Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca tüm şehir merkezleri 3 boyutlu olarak dijital ortama aktarılıyor. "Kentsel Yerleşim ve Gelişme Alanlarında 3 Boyutlu Topoğrafya ve Bina Modeli Oluşturma" projesinde tüm şehirlerin 3 boyutlu dijital ikizi oluşturularak afetlere, kaçak yapılara karşı önlem alınabilecek, gelecek imar planlamarı yapılacak.
Proje ile ilgili sosyal medyadan video paylaşımı yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum "DİJİTALDE Türkiye’nin ‘İKİZ’ini oluşturuyoruz. Afet önlemlerini artırmak. Kaçak yapıları tespit etmek. Riskleri ortadan kaldırmak. Yeşil alanları artırmak için 150 BİN kilometrekare alanı taradık, 1.500 SAAT uçuşla 15 MİLYON konutun fotoğrafını çektik." ,ifadelerini kullandı.
-
Dijital ikiz
09.08.2022
13:47
Muhammed bey metaverse için tüm şehirlerin dijital altlığı hazırlandı. İlk olarak sanal ofis ve avatarlar ile entegre edildi. Devamında tüm sektörü kapsayacak bir hackhaton yarışması düzenlenecek ve dijital ikizler üzerinden metaverse için bir çalışma yapılacak. Sizi de bekleriz bu yarışmaya
Beğen
-
Dijital ikiz
09.08.2022
09:51
2015 te Nasa tarafından çalışmalar başlatılmış. 2016 yılında Türkiye’ de başlayan süreç 2018 yılında tüm şehirlerin dijital ikizi oluşturulmuştur.
Beğen
-
Muhammed şimdi
09.08.2022
09:39
Metavers için yatırım yapılıyormu bakanlığınızda..
Beğen
-
zeki
09.08.2022
08:49
Önce Depertem dönüşümü bitsin..Boş boş işlerle zaman öldürmek doğru değil...Üsküdar belediyesi Kentsel dönüşüm yaptırtmam diyor.Binasal dönüşüm yapın diyor.Nasıl olacaksa.Yol, park ,otopark gibi donatı alanları olmasın diyor..Nostalji yaşatacak..
Beğen
-
Hakan Sönmez
09.08.2022
08:09
Türksat'ta Lidar aracı var, bununla 3 boyutlu görüntü çekmeyi Ulaştırma Bakanlığı becerememişti, bari sen becer Sayın Bakanım. Ulaştırma Bakanı da ulaştırma Portali, harita ve resim çekme işlerini çöpe atanları uzaklaştırsın. Gereksiz yanar döner adamlarla bu işler olmuyor.
Beğen
Daha fazla yorum görüntüle