Başkan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin dünkü Merkez Karar Yönetim Kurulu toplantısında, Tarım Kredi Kooperatifleri'ne ait marketlerin kar amaçlı kurulmadığını belirterek, fiyatların düşürülmesi talimatını verdi. Başkan Erdoğan, Et ve Süt Kurumu'nun yaptığı yüzde 25'lik kuzu eti indiriminin dana eti içinde yapılması gerektiğini söyledi.

ERDOĞAN'DAN 'FİYATLARI DÜŞÜRÜN' DÜŞÜRÜN TALİMATI

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Tarım Kredi Kooperatif Marketlerinin kar amaçlı kurulmadığının altını çizerek, "Fiyatları düşürün, vatandaş daha uygun fiyata alabilsin" dedi.

DANA ETİ İÇİN DE İNDİRİM GELİYOR

Başkan Erdoğan, vatandaşların enflasyona ezdirilmeyeceğini vurgularken, bunun için Tarım Kredi Kooperatiflerinin fiyatlarını düşürmesini istedi. Özellikle kuzu etinde yapılan yüzde 25'lik indirimin dana eti için de yapılması gerektiğini ifade eden Erdoğan, Tarım ve Orman Bakan Vahit Kirişçi'ye, "Tarım kredi kooperatifleri kar amaçlı kurulmadı, fiyatları düşürün, vatandaş daha uygun fiyata alabilsin" dedi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında dün toplanan MKYK'da, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi sunum yaptı. Kirişçi,tarımsal desteklemelerle ilgili yeni bir paketin hazırlanarak çiftçilerin desteklenmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca tarımsal sulamalarla ilgili sıkıntılara da değinen Kirişçi, Güneydoğu'da, özellikle de Şanlıurfa'daki elektrik kesintilerinin mağduriyet yarattığını ifade etti.

BAŞKAN ERDOĞAN: GEREKLİ ÖNLEMLERİ ALIN, VATANDAŞ MAĞDUR OLMASIN

Bunun üzerine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez toplantıya çağırıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın elektrik kesintilerinin nedeninin araştırılmasını isteyerek, "Vatandaş mağdur olmasın, uzun süreli elektrik kesintileri olmaması için gerekli önlemleri alın" talimatı verdiği öğrenildi.(Kaynak: 24 TV)

Yorumlar 271 Yorum Var
  • T. Kaya 10.08.2022 22:21
    Şu anda en yüksek fiyatlar, personelin lakayt tutumları, kasap ve manav reyonlarındaki bosvermislik buyrun Ahmet Özcan caddesi (Meram itfaiye karşısı)
  • misafir 10.08.2022 12:02
    tarık, zincir olmayan marketler, zincir marketlerden ucuz mu? Şu an bulabildiğim en ucuz bebek bezi onlarda, en ucuz bulaşık makinesi deterjanı onlarda. Nereden alayım daha ucuzu mu var? Nasıl hal fiyatı ile hesap yapıyorsunuz,bir işletmenin tek gideri halden aldığı fiyat mı? Adamın elektriği, suyu dükkan kirası, çalışanı sigortası, vergisi stopajı, muhasebecisi yok mu? Bir ürün fiyatı nasıl hesaplanır öğrenin gelin bu ne böyle.
  • Busra 10.08.2022 10:05
    Tarım kredi de ayçiçek yağı ve şeker uygun fiyata satilsin arada bir geliyor diyorlar ama bizim haberimiz olmuyor yerleri uzak ancak arabayla gidilebiliyor her an ulaşma imkanımız yok daha çok şube açılsın fiyatlar gerçekten pahalı daha uygun olabilir
  • Ahmet 10.08.2022 10:05
    Hani ''fiyatlar gayet uygun''du??? ''zamlar muhalefetin abartması''ydı ??? Bu kadar yalana, siyasi dalavereye inanan kesime acımıyorum. Kendi aklı yokmuş gibi iktidar, muhalefet farketmeden, kendi hırs ve ihtiraslarının esiri olmuş siyasetçilerin peşinden gidenlere müstehak herşey.
  • hüsnü 10.08.2022 09:58
    elektrik fiyatlarını düşürün, düşürünn
Daha fazla yorum görüntüle