Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in emri ile başlayan savaş 6'ncı ayında. İki ordu arasındaki kanlı çarpışmalar devam ederken, Rusya Kırım'dan gelen haberin şokunu yaşıyor. Rusya'yı sarsan patlamaların detayları ortaya çıkarken, Amerikan gazetesi New York Times ise; Moskova'nın verdiği kayıpları sayfasına taşıdı.

NYT: KAYIPLAR KREMLİN'İN AÇIKLADIĞINDAN FAZLA

Amerikan New York Times'ta (NYT) yer alan habere göre, Saki Hava Üssü'ndeki patlamalarda Kremlin'in duyurduğundan daha ağır kayıplar yaşandı. İddialara göre Rus ordusu; 8 adet SU-27, 6 adet Mi-8, 5 adet SU-24, 4 adet SU-30M ve 1 tane ІL-20RT kaybetti.

UYDU FOTOĞRAFLARI YAYINLANDI

Uydu fotoğrafları, Rusya'nın Kırım'daki Saki Hava Üssü'nün Salı günü meydana gelen patlamalar sonucu ağır hasar aldığını gösteriyor.

ABD merkezli Planet Labs şirketi tarafından çekilen fotoğraflardan, üste en az sekiz uçağın imha edildiği ya da zarar gördüğü anlaşılıyor.

Üste patlamalar sonrası kraterler oluştuğu ve büyük bir alanın yandığı da fotoğraflarda görülebiliyor.

Ukrayna Hava Kuvvetleri üsteki birçok uçağın imha edildiğini açıklamış ancak Kiev yönetimi olayla ilgili olarak sorumluluk üstlenmemişti.

Uydu fotoğrafları, üssün bir saldırıda hedef alınmış olabileceğini gösteriyor.

UKRAYNA'DAN İMALI AÇIKLAMA: RUS ASKERLERİ NEREDE SİGARA İÇECEĞİNİ BİLMİYOR GALİBA

Rusya Savunma Bakanlığı, üste mühimmat deposunda patlamalar meydana geldiğini, hiçbir uçağın zarar görmediğini, Ukrayna'nın üsse yönelik herhangi bir saldırısının söz konusu olmadığını açıklamıştı.

Volodimir Zelenski'nin danışmanlarından Mykhailo Podolyak da, patlamalarla ilgileri olmadığını söylemişti.

Ukrayna Savunma Bakanı Oleksiy Reznikov ise, "Sanırım üsteki Rus askerleri çok basit bir kurala uymadılar. O kural da, 'Tehlikeli yerlerde sigara içmeyin'. Bu kadar basit" demişti.

Öte yandan Washington Post'a konuşan ve adı açıklanmayan bir Ukraynalı yetkili; saldırının özel kuvvetler tarafından düzenlendiğini ifade etti.

ZELENSKİ: KIRIM'DAN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ

Bu patlamalardan kısa bir süre sonra açıklama yapan Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, "Kırım, Ukrayna'ya aittir. Kırım'dan asla vazgeçmeyeceğiz. Rusya'nın Ukrayna'ya karşı açtığı savaşın, Kırım'ın işgaliyle başladığını unutmayacağız" demişti.

İNGİLTERE: UKRAYNA'NIN KIRIM'I VURMA HAKKI VAR

Öte yandan, BBC'ye konuşan İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace üste iki ayrı patlama meydana geldiğini, bunun da kazadan çok bir saldırıya bir işaret ettiğini söyledi.

Ben Wallace, Ukrayna'nın Kırım'ı hedef alma hakkı olduğunu belirtti. Wallace, "Ukrayna için, gerekirse ölümcül güç kullanarak, toprağını geri almak ve işgalci gücü püskürtmek tamamen meşrudur" dedi.

Yorumlar 2 Yorum Var
  • timur 11.08.2022 15:41
    Hey di dünya hey dibin boş
  • Özkan 11.08.2022 13:51
    Vay be bir tarafta savaş bir tarafta tatil. Buda ayrı bir duyarsızlık.Suriye'de aynı bir taraftan savaş birtarafta eğlence.
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek