Transfer döneminde Galatasaray'dan Marcao'yu kadrosuna katan Sevilla, bu transferin ardından Sarı-Kırmızılılar'ın bir diğer stoperi Nelsson'a yönelmişti. 

Everton daha avantajlı

Hürriyet'in İtalya basınını kaynak gösterdiği habere göre; Danimarkalı stopere Sevilla'nın ardından Premier Lig ekibi Everton da talip oldu. Yine haberde yer alan bilgiye göre; Sevilla'nın, Galatasaray'ın beklentilerini karşılamak konusunda güçlük çektiği ancak İngiliz takımının ekonomik anlamda avantajlı olduğu da belirtildi.

Sevilla'nın 18 milyon Euro önerdiği Nelsson için Everton'ın devreye girmesi fiyatı 20 milyon Euro'ya kadar çıkardı. Sarı- Kırmızılılar'ın tek isteği, Nelsson'un ligdeki Giresunspor maçında da oynayarak taraftara veda etmesi ve yeni takviyeler için kulübe zaman kazandırması.

Gelen para transfere gidecek

Geçen sezon başında 7 milyon Euro'ya transfer edilen Nelsson, böylece 1 senede değerini 3'e katlamış olacak. 23 yaşındaki futbolcunun Danimarka Milli Takımı ile Katar'daki Dünya Kupası'nda forma giyeceği de düşünülürse, değerinin daha da artması olası. Ancak oyuncunun Erden Timur ile yaptığı son görüşmede, "Hayallerim var ve gitmek istiyorum" demesi, Galatasaray cephesinde, "Biz bu süreci daha fazla uzatmayalım" görüşüyle karşılandı. Nelsson'dan elde edilecek gelir, gündemdeki takviyelerin bonservisleri için kullanılacak.

7 Milyon Euro'ya transfer olmuştu

Nelsson, geçtiğimiz sezon başında Danimarka ekibi Kopenhag'dan 7 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında transfer edilmişti. Danimarkalı stoper geçtiğimiz sezon Galatasaray adına çıktığı 48 maçta 1 gol ve 1 asistlik katkı sağladı. 

Yorumlar 0 Yorum Var