Türkiye son yıllarda savunma sanayi ve teknoloji alanında yaptığı atılımlarla tüm dünyanın dikkatini üzerine çekerken, kendi içimizdenmiş gibi gözüken bazı çevreler ise bu durumu hazmedemeyerek çirkin algı operasyonlarına kalkıştı.

TEKNOFEST'İ KARALAMA ÇABASI

Geçmişte Türkiye'nin elde ettiği birçok başarıyı gölgeleme adına başrollerde yer alan Cumhuriyet Gazetesi ve Birgün Gazetesi yine ortaya çıktı. Teknofest'in karadeniz etabı için çalışmalar hız kesmeden devam ederken, söz konusu gazeteler çirkin bir habere imza attı. 'Damadın festivali için kasayı açtılar' başlığıyla yapılan haber adeta elde edilen başarılardan duyulan hazımsızlık ve rahatsızlığın boyutlarını gözler önüne serdi.

BAYRAKTAR'DAN CEVAP

Baykar Teknoloji Ceo'su Haluk Bayraktar, skandal haberlere ilişkin cevabını ise şu sözlerle verdi:

Teknofest "damadın" değil milyonlarca vatandaşımızın katılıp, yüzbinlerce gencimizin ileri teknoloji alanlarında projeler geliştirerek yarıştığı milletimize ait bir festivaldir. 

Bu algı oyunları ve iftiralar ülkemizin tam bağımsız ve müreffeh geleceği önünde asla duramayacak.

BAKAN VARANK: "YUNAN MEDYASI BİLE BÖYLE AŞAĞILIK BİR MANŞETİ ATMAZ"

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da resmi Twitter hesabından Cumhuriyet ve Birgün'e tepki gösterdi. Gazetelerin "TEKNOFEST katılımcıları için yemek hizmet alımı gerçekleştirdi" ifadelerine değinen Varank, "TEKNOFEST "damadın" değil Türkiye'nin yarınlarını yeşerten gençlerin festivalidir! Teknoloji yarışmaları için 79 ilden Rize'ye gelen 2 bin öğrenci, KYK yurdu boş dururken sokakta mı yatacaktı, üç gün aç mı duracaktı? Yunan medyası bile böyle aşağılık bir manşeti atmaz" dedi.

Yorumlar 3 Yorum Var
  • İslam 11.08.2022 12:55
    Cumhuriyet ve birgün ün sahiplerinin damatlarıda vatana millete hayırlı işler yapsınlarda onlarıda destekleylim . Hain herifler Türkiye düşmanları faşistler .
  • Misafir 11.08.2022 12:02
    Bunu diyenler tam vatan haini işleri yok hazımsızlık var soda içsinler sodanın içine pok katarak içsinler iyi gelir
  • ziyacan 11.08.2022 12:02
    bazı alçak aşağılık kediler vardırki, ulaşamadıkları ciğere kokmuş derler..