Sarıyer Kireçburnu sahilinde yaşanan kirliliğe tepki gösteren vatandaşlar, yetkililerden gereğinin yapılmasını istedi.

Sarıyer’de bulunan Kilyos sahilinde günlerdir devam eden deniz kirliliği sürüyor. Kilyos sahilinin ardından Kireçburnu sahili de kirlilikten nasibini aldı. Deniz üzerinde plastik atık ve çöplerden oluşan tabaka nedeniyle sahile gezmeye gelen vatandaşlar, gereğinin yapılmasını istediklerini belirtti. Öte yandan temizleme aracının sahili temizlemeden gittiği görüldü.

"Sarıyer gibi bir yere böyle manzara yakışmaz’’

Sahilde oturan bir vatandaş, "Boğazın pisliğini görüyorsunuz. Sarıyer gibi bir yere böyle manzara yakışmaz. Sabahtan beri burası böyle. Yetkililerden bir an önce buranın temizlenmesini istiyoruz. Bunların görülmesi ve bu pisliğin bir an önce temizlenmesi lazım. Çünkü bu pislik her yere dağılıyor. Dağılınca da deniz kirliliği oluyor. Birikip çoğalınca pislik her tarafa yayılıyor. Yetkililerin bir an önce burayı temizlemesini istiyoruz" dedi.
Sahile gezmeye gelen ve daha önce burasının bu kadar kötü olmadığını ifade eden Yüksel Demircioğlu, "Son yıllarda biz böyle bir pislik görmemiştik. Çok vahim bir durum. Çocukken buralar daha temizdi, burada yüzüyorduk. Bundan 5-10 yıl öncesine kadar daha iyiydi. Hiç ilgilenilmiyor. Az önce buradan temizleme aracı geçti. Buraya bakarak geçti ama süpürmedi. Her zaman böyle değil ama bugün daha kötü. Ben burayı hiç böyle görmedim. Ben doğma büyüme buralıyım, böyle bir şey görmedim’’ şeklinde konuştu.

Yorumlar 6 Yorum Var
  • bunehinlik 11.08.2022 20:39
    1991 E İLK DEF AİSTNABULA GELDİĞİMDE SARIYER DEN GEÇTİM KOKUDAN BURNUMU TIKAYARAK GEÇTİM ARAÇLA. sonra erdoğan beleidye başına geçti. ve o pis durum güzelleştirlid. şimdi sanırım gene burnumu kapatarka geçeceim sarıyerden. ADI SARIYER DEĞİL KOKUYORYER OLSUN
  • Osman 11.08.2022 19:47
    Sarıyer belediyesi yıllardır CHP li
  • Çiçek 11.08.2022 19:08
    Bu İMAM OGLU HİÇMİ DUYMUYOR GÖRMÜYOR NE YAPIYOR Başkan neredesin çalışmadan bu çöpler nasıl toplanacak HASTALIK ÇIKIYOR KOKU Çıkıyor hani hizmet heyyyyyy
  • Aykut 11.08.2022 17:59
    cem ondan değil, ibb de sarıyer belediyeside chpli ondan. 89-94 yıllarından biliyoruz, uyanıklık yapma yani.
  • Vatandaş 11.08.2022 17:50
    Neye layıksan onu yaşarsın şikayet etmeye gerek yok
Daha fazla yorum görüntüle