CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, 2 Kasım 2021'deki grup toplantısında yaptığı FETÖ eleştirisinin videosundaki "15 Temmuz darbe girişimi oldu, hep beraber mücadele ettik. İktidarı ve muhalefeti beraber oldu" ifadelerinin silindiği ortaya çıktı. 

CHP'nin YouTube'daki videosunda videodan yaklaşık 2 dakikalık kısmın kesildiği görüldü. 

"KONTROLLÜ DARBE GİRİŞİMİ" AÇIKLAMASI

Kılıçdaroğlu, 2017 yılının Nisan ayında yaptığı konuşmada, "15 Temmuz'da yaşananları artık 'kontrollü darbe girişimi' olarak nitelendirdiklerini" söylemişti.

Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ), hükümeti kumpaslarla deviremeyeceğini anlayınca 15 Temmuz 2016'da darbe girişiminde bulundu. 

Darbe girişimi, Kara Havacılık Komutanlığındaki bir subayın MİT'e "FETÖ'cülerin MİT Müsteşarı Fidan'ı almak için kuruma saldırı düzenleyeceği" ihbarının yapıldığı saat 16.16'da başladı. 

İHANET GİRİŞİMİ 21 SAATTE KONTROL ALTINA ALINDI 

15 Temmuz 2016 Cuma günü başlatılan darbe girişimi, tüm yurtta yaklaşık 21 saatte kontrol altına alındı. Türkiye'nin, o karanlık gecede aydınlığa çıkması için mücadele eden sivil, polis ve askerlerden 150'si Ankara'da, 99'u İstanbul'da, 2'si Muğla'da şehadete yürüdü. 

KILIÇDAROĞLU NEREDEYDİ?

FETÖ'nün hain darbe girişimini AK Parti’nin “kontrollü darbesi’ diye tanımlama hadsizliğine düşen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Atatürk Havalimanı'ndan "kontrollü kaçışı" hafızalar kazandı. 

Daha önceki konuşmalarında "Darbe olsa tankın önüne ilk ben geçerim" diyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu 15 Temmuz gecesi Atatürk Havalimanı'nda darbecilere ait tankların yanından geçerek Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun oturduğu eve sığınmış ve geceyi burada geçirmişti.  

Fotoğrafta Kılıçdaroğlu'nun, İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat ile birlikte CNN Türk kanalını izlediği, o sırada ekranda köprüdeki darbecilerin teslim olma görüntüsünün yer aldığı görülüyor. 

Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz gecesinde neler yaşadığını şu sözlerle anlattı: 

"21.50 uçağıyla Ankara'dan havalandık. İstanbul'a 23.00 sıralarında indik. Uçak indikten sonra askeri müdahaleden söz edildi. İnanamadım… Darbeye karşı olduğumuzu ifade ettik. Ankara'ya dönmek için bekledik. Havalimanı dışına çıkmanın da tehlikeli olabileceği ifade edildi. Oradan Bakırköy Belediye Başkanımızın evine gittik. Orada darbeye karşı olduğumuza yönelik kısa bir metin hazırlayıp medyaya gönderdik." 

Yorumlar 4 Yorum Var
  • Misafir 11.08.2022 23:02
    Aaaaa ben yanliş mı duydum bay kemal diyor hep beraber darbeye karşı çıktik .galiba bunu demek istemiş biz hep beraber Turkiye ye karşı çıktık diyor biz yanlış anlıyoruz galiba bay kemali
  • hehe 11.08.2022 22:00
    senin hakkından Muharrem İnce gelecek bekle sen
  • Vanlı 11.08.2022 19:08
    Bi kerede sözünde dur hdp nin oyununa gelme
  • Vatan bayrak 11.08.2022 19:07
    Kemal sen nasıl bir 2 yüzlüsün yanar dönersin valla