Brezilya’nın Ankara Büyükelçisi Carlos Martins Ceglia, “Kafamda Türkiye her zaman kocaman bir imparatorluk olarak canlanıyordu” dedi.

Brezilya’nın Ankara Büyükelçisi Carlos Martins Ceglia, kişisel yaşamını, hobilerini ve futbol sevgisini İHA Muhabirine anlattı. Büyükelçi Ceglia, tartışmalayara yol açan Brezilya donanmasına ait Nae Sao Paulo adlı nükleer savaş gemisinin Türkiye’ye gönderilmesi işlemini de değerlendirdi.
Babasının aslen İtalyan olduğunu söyleyen Ceglia, okumayı sevdiğini, şehirleri keşfetmekten hoşlandığını belirterek, “Her üç-dört yılda bir çalıştığım şehir ve ülke değişiyor. Biraz şanssızım diyebilirim: Ben bu ülkeye geldikten bir ay sonra Covid-19 pandemisinden dolayı ilk karantina meydana geldi. Dolayısıyla şehri gezip görmek için vaktim olmadı. Havalar da bu aralar biraz sıcak” ifadelerini kullandı.

Ankara’ya gelmeden önce İstanbul’da birçok kez bulunduğunu aktaran Ceglia, “İstanbul dışında bir şehirde bulunmadım. Ankara’yı seviyorum. Ankara’daki binaları seviyorum. Gökdelenler yok. Ayrıca çok yeşil bir şehir. Her yerde ağaç ve park var. Bu yüzden Ankara’yı seviyorum” dedi.
“Kafamda Türkiye her zaman kocaman bir imparatorluk olarak canlanıyordu” diyen Büyükelçi Ceglia, “Osmanlı İmparatorluğu. Bulunduğum ülkelerin çoğunda Osmanlı İmparatorluğu daha önceden orada vardı. Bu yüzden zihnimde Türkiye hep böyle canlanmıştır. Osmanlı İmparatorluğu Cezayir’den Viyana’ya kadar gitmiş. Bu yüzden bu çok büyük bir etki. İstanbul, Konya ya da Bursa’yı ziyaret ettiğinizde farklı etkileri görebilirsiniz” dedi.

Yorumlar 5 Yorum Var
  • Akıncı şems 12.08.2022 20:38
    Aslın türk olsaydı adamın dediklerini anlardın adam sana nekadarda büyük bir millet siniz diyor hatırlatıyor sen aslını inkar ediyorsun garip adamlarsınız
  • Sen türk olma 12.08.2022 19:47
    Aslım türk diyen türedi. Adam türkiye cumhuriyetini inkar etmiyor. Türkiye cumhuriyetinin öncesinde kurduğumuz medeniyetin izlerine her yerde rastladığını ve hayran olduğunu söylüyor. Yani senin gibilerin inkar ettiğini taaaaaaaaaaa gözünüzün içine içine sokuyor. Rahatsızlığının sebebi bu olmasın? Aslı türkmüş... Hadi oradan yaratık... Kendine başka bir sıfat bul.
  • ASLIM TÜRK 12.08.2022 19:08
    Buyukelçi olmus ama TURKİYE nin bir CUMHURİYET oldugunu bilmiyor . yada kirli zihniyetin duygularına hitap etmek istiyor bunu hemen postalayın saygısız gavur ...
  • Kul insan 12.08.2022 19:00
    Bizi iyi biliyorlar. Brezilya küresel şarlatanlar esiri oldu siz önce onun hesabını halkınıza nasıl vereceksiniz onu düşünün
  • KÖROĞLU 12.08.2022 18:24
    Sen anlıyorsun da; içimizde ki CHP zihniyeti, bir türlü sarhoş kafa ile anlamıyor!